Сирний кляр для смаження м’яса, риби та овочів

Мабуть, усі без винятку господині час від часу готують кляр. Адже, завдячуючи йому, багато страв виглядають апетитніше та пікантніше. На перший погляд – це найпростіше в приготуванні тісто, але не знаючи певних важливих нюансів воно може не вийти таким як потрібно, а це, безпосередньо впливає на якість тієї чи іншої страви.

Ця стаття про те, як легко та швидко зробити універсальний кляр для смаження різних продуктів. На гарячій сковорідці сирний кляр стає хрусткою скоринкою й дозволяє м’ясу чи рибі залишатися соковитими та ніжними всередині.

Складники:

  • 100 грамів твердого сиру;
  • 4 яйця;
  • 2 ст. л. білої муки;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • сіль, мелений перець й інші спеції (за смаком).

Як приготувати сирний кляр для смаження м’яса, риби або овочів

У глибокій посудині потрібно з’єднати 4 яйця із сіллю, перцем та іншими спеціями.

Cирний кляр для смаження м'яса, риби і овочів

Потім, збити все з допомогою вінчика чи виделки.

Cирний кляр для смаження м'яса, риби і овочів

Голландський сир необхідно натерти на тертці з довільними отворами.

Cирний кляр для смаження м'яса, риби і овочів

Натертий твердий сир треба відправити до збитих яєць і додати до них муку та майонез.

Cирний кляр для смаження м'яса, риби і овочів

Усі складники слід старанно перемішати вінчиком або виделкою. Це останній етап приготування хрусткого кляру з сиром.

Cирний кляр для смаження м'яса, риби і овочів

У простому сирному клярі дуже смачним виходить смажене м’ясо, риба, овочі та, навіть, фрукти. В результаті, виходить отримати соковиту серединку та апетитну хрустку скоринку зовні.