Мабуть, усі без винятку господині час від часу готують кляр. Адже, завдячуючи йому, багато страв виглядають апетитніше та пікантніше. На перший погляд – це найпростіше в приготуванні тісто, але не знаючи певних важливих нюансів воно може не вийти таким як потрібно, а це, безпосередньо впливає на якість тієї чи іншої страви.
Інгредієнти: Борошно, Запашний перець мелений, Майонез, Сир твердий, Сіль, Спеції, Яйця
Ця стаття про те, як легко та швидко зробити універсальний кляр для смаження різних продуктів. На гарячій сковорідці сирний кляр стає хрусткою скоринкою й дозволяє м’ясу чи рибі залишатися соковитими та ніжними всередині.
Складники:
- 100 грамів твердого сиру;
- 4 яйця;
- 2 ст. л. білої муки;
- 2 ст. л. майонезу;
- сіль, мелений перець й інші спеції (за смаком).
Як приготувати сирний кляр для смаження м’яса, риби або овочів
У глибокій посудині потрібно з’єднати 4 яйця із сіллю, перцем та іншими спеціями.
Потім, збити все з допомогою вінчика чи виделки.
Голландський сир необхідно натерти на тертці з довільними отворами.
Натертий твердий сир треба відправити до збитих яєць і додати до них муку та майонез.
Усі складники слід старанно перемішати вінчиком або виделкою. Це останній етап приготування хрусткого кляру з сиром.
У простому сирному клярі дуже смачним виходить смажене м’ясо, риба, овочі та, навіть, фрукти. В результаті, виходить отримати соковиту серединку та апетитну хрустку скоринку зовні.