Сирний десерт із желатином, печивом і ягодами

Дуже смачний сирний десерт із желатином, печивом і ягодами – це можливість нагодувати малюків продуктами, які вони, переважно, категорично відмовляються їсти. Готується такий сирний десерт без випічки, тому процес займає дуже мало часу. Покроковий рецепт із фотографіями та детальним описом кожного з етапів неодмінно стане в пригоді.

Складники (порції вистачить, щоб тістечками поласували двоє малих діток):

  • 300-400 грамів сиру;
  • 3-4 ст. л. сметани;
  • 8 ч. л. цукрового піску;
  • 20-25 грамів швидкорозчинного желатину;
  • 5-6 шт. пісочного печива;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • ванілін;
  • заморожені ягоди.

Як зробити сирний десерт з желатином, печивом і ягодами

Для початку, слід насипати в чашку 8 чайних ложок цукрового піску і весь желатин із упакування.

Сирний десерт без випічки з желатином, печивом і ягодами

Ці інгредієнти необхідно залити кип’ятком і ретельно перемішати. Доки цукор і желатин розчиняються, необхідно з’єднати сир зі сметаною та ваніліном. В окремій посудині потрібно подрібнити печиво й додати до нього вершкове масло.

Сирний десерт без випічки з желатином, печивом і ягодами

Усе необхідно добряче перемішати, щоб масло краще поєдналося з крихтами печива. Суміш можна підігріти в мікрохвильовці.

Сирний десерт без випічки з желатином, печивом і ягодами

Після цього, потрібно вилити дві третини чашки солодкого желатинового розчину в миску з сиром і перемішати все.

Сирний десерт з желатином, печивом і ягодами

Тепер, слід підготувати формочки для майбутніх тістечок (підійдуть одноразові стаканчики або стаканчики від молочних продуктів). На дно кожної форми слід вкинути заморожені ягоди й залити їх солодкою желатиновою рідиною.

Сирний десерт з желатином, печивом і ягодами

Желатин зразу ж почне застигати. Зверху на желе з ягодами потрібно викласти 3-4 ложки сирної суміші.

Сирний десерт з желатином, печивом і ягодами

Потім, насипати шар подрібненого печива.

Сирний десерт з желатином, печивом і ягодами

І так чергуючи шари сиру і печива, слід дійти до верху форми. Останнім шаром повинен бути сирний. Після цього, форми необхідно відправити в холодильник на 1-2 години.

Потім, наповнивши велику посудину дуже гарячою водою, потрібно занурити в неї форми з ласощами з сиру на декілька секунд. Після цього, слід накрити форму тарілкою й перевернути її.

Сирний десерт з желатином, печивом і ягодами

Зручніше готувати такий сирний десерт з желатином ввечері. Навіть без форми він ідеально зберігається в холодильнику до сніданку.

Сирний десерт з желатином, печивом і ягодами

Такий сирний десерт із желатином дуже корисно їсти діткам, які займаються спортом. Желатин добре впливає на еластичність зв’язок, а кальцій, що міститься в сирі, є обов’язковим продуктом майже для всіх малюків.