Як відомо, популярний сьогодні по всьому світі ніжний сирний чізкейк походить з Англії. На батьківщині десерту кожна господиня має свій особливий рецепт приготування цього смачного пирога. Традиційно, цей пісочний пиріг з сиром готується шляхом випікання, але існують також рецепти приготування цього десерту без випічки. Влітку, в розпал фруктового сезону я готую для рідних запечений в духовці ніжний сирний пиріг з абрикосами. Соковиті плоди додають смаку сирного пирога справжній «присмак літа» у вигляді пікантної кислинки. Пропоную використати цей докладний покроково оформлений рецепт з фото та приготувати разом зі мною смачний сирний чізкейк з абрикосами в домашніх умовах.
Інгредієнти: Абрикоси, Борошно, Ванілін, Крохмаль, Маргарин, Сир, Цукор, Яйце
Кухня: Американська кухня, Англійська кухня
Необхідні продукти для сирного чізкейка:
- 170 гр вершкового маргарину;
- 4 курячих яйця;
- 1 пакетик ваніліну;
- 250 гр борошна;
- 500 гр сиру;
- 250 гр цукру;
- 2 ст. ложки (з гіркою) крохмалю;
- 6-8 абрикос.
Для даного десерту найкраще підходить трохи сухуватий сир середньої жирності. Якщо у вас надто вологий сир, то краще додатково віджати зайву сироватку, склавши сир у марлю та поклавши його під гніт перш ніж додавати у випічку.
Плоди абрикосів вибирайте достатньо стиглі, але ще не м’які.
Зміст
Як приготувати чізкейк з абрикосами в духовці
Почнемо з приготування основи пирога – пісочного тіста. В глибоку миску кладемо м’який маргарин, одне яйце, додаємо ванілін та 100 гр цукру.
Розминаємо маргарин виделкою та перемішуємо з іншими компонентами.
Поєднуємо борошно та розпушувач. Отриману суміш просіваємо в миску з іншими компонентами та замішуємо тісто.
При дотриманні зазначених пропорцій в результаті отримуємо невеликий шар м’якого та досить жирного тіста.
Для випікання краще взяти форму зі змінними бортами. Тісто для чізкейка достатньо жирне, тому, змащувати форму не потрібно. Кладемо тісто у форму та розподіляємо рівномірно по всьому дну так, що утворились невеликі бортики по краю. Відправляємо форму з тістом до морозильної камери на 20 хвилин.
В цей час підготуємо сирну начинку для пирога. Для цього, в чаші блендера поєднуємо сир, залишки цукру та яєць, крохмаль.
Збиваємо всі компоненти в однорідну масу. Якщо блендера в наявності немає, то можна двічі перетерти сир крізь сито та перемішати з іншими компонентами.
Ретельно промиваємо абрикоси та за допомогою паперових серветок позбавляємося зайвої вологи.
Розрізаємо кожен плід навпіл та виймаємо кісточки.
Саме час виймати тісто з морозилки. В форму викладаємо сирну начинку та рівномірно розподіляємо.
Верхнім шаром на чізкейк викладаємо половинки абрикос. При цьому, розкладаємо їх шкіркою догори та трохи втискаємо плоди в сирну начинку.
Тепер, саме час відправляти абрикосовий чізкейк в попередньо розігріту духовку на півтори години. Запікатися йому потрібно при середній температурі. На дно духовки бажано поставити ємність з водою, щоб тісто нашого десерту не пересохло.
Ближче до кінця відведеного часу перевіряємо готовність пирога. Для цього, зубочисткою протикаємо сирну начинку. Пропечена сирна начинка не налипає на деревину і не лишає на ній слідів.
Виймаємо готовий чізкейк з духовки, але не виймаємо з форми, щоб не розламати десерт. Спочатку даємо йому повністю охолонути.
Апетитний та рум’яний чізкейк з сиром та абрикосами прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо до столу.
Якщо ви будете дотримуватися моїх рекомендацій, то пісочне тісто вийде гарно пропеченим, але не сухим, а сирна начинка, при цьому, буде ніжною і м’якою. Стиглі плоди соковитого абрикоса наповнюють десерт ароматом літа завдяки своєму приємному кисло-солодкому смаку.
Сирний чізкейк з абрикосами в духовці – відео-рецепти
Пропоную розглянути і інші варіанти приготування запропонованої сьогодні випічки.
Очманіло смачний чізкейк з абрикосами, який автор називає Яєчня.
При такому приготуванні пісочний пиріг з абрикосами теж виходить дуже смачним.
Вдалої вам випічки та приємного апетиту!