Цей рецепт підійде тим, хто любить приготувати що-небудь новеньке і незвичайне. Побалуйте своїх домочадців апетитними тоненькими млинцями на крохмалі і приготовленим на їх основі ніжним і ароматним тортом. Подрібнені горіхи, додані в тісто, додадуть готовим тонким крохмальним млинцям приємний горіховий смак і зроблять їх смачними самими по собі. Але, доповнивши їх ніжною і ароматною начинкою з сиру і малини, ми отримаємо смачний млинцевий торт.
Інгредієнти: Білки, Борошно, Горіхи, Жовток, Крохмаль, Лимон, Малина, Молоко, Рослинна олія, Сир, Сіль, Цукор, Цукрова пудра
Продукти для млинцевого торта:
- пісок цукровий – 3 ст. лож .;
- картопляний крохмаль – 50 грам;
- пшеничне борошно – 100 грам;
- волоські горіхи (подрібнені) – 3 ст. лож .;
- сіль за смаком;
- білок яєчний – 2 шт .;
- жовток яєчний – 2 шт .;
- пудра цукрова – 2 стол. лож .;
- молоко – 1 склянка;
- лимон – 1 шт .;
- сир – 250 грам;
- малина (свіжа або заморожена) – 200 грам.
- масло пісне – для змазування сковороди.
Спочатку ми займемося приготуванням начинки для тонких млинців.
Як приготувати сирну начинку з лимоном
Для цього необхідно в глибокому посуді сир змішати з двома столовими ложками молока.
Потім, гарненько вимити лимон і з його шкірки натерти цедру, яку потім розмішати з сиром.
Сік з лимона вичавлюємо і теж змішуємо з сирною начинкою.
На останньому етапі, додаємо в нашу масу цукрову пудру. На цьому, ароматна і ніжна сирна начинка готова. Відставимо її в холодильник, нехай настоїться і просочиться ароматом лимона.
Якщо малину для цього рецепта Ви будете використовувати заморожену – саме час дістати її з морозильника, що б ягоди відтанули.
Як приготувати млинцеве тісто на крохмалі
Приготування тіста для горіхових крохмальних млинчиків ми почнемо з того, що зіб’ємо білки в круту піну.
Далі, нам необхідно замісити тісто з молока (200 мл), яєчних жовтків, крохмалю, горіхів, борошна і солі.
Потім, збиті білки викладаємо в тісто і акуратно (не інтенсивно) перемішуємо. Перемішувати потрібно знизу вгору.
З отриманого рідкого тіста нам потрібно спекти невеликі по колу млинці на сковороді змащеній олією.
Далі, перемащуємо сирною начинкою млинці, чергуючи із шарами, перекладеними малиною. Горіхові млинці на крохмалі з ніжною сирно-ягідної начинкою відправляємо в холодильник годин на 4-5.
Готовий смачний і ніжний млинцевий торт можна подавати до столу з компотом або ягідним морсом.