Сирно-ягідний млинцевий торт основа якого тонкі горіхові млинці на крохмалі

Цей рецепт підійде тим, хто любить приготувати що-небудь новеньке і незвичайне. Побалуйте своїх домочадців апетитними тоненькими млинцями на крохмалі і приготовленим на їх основі ніжним і ароматним тортом. Подрібнені горіхи, додані в тісто, додадуть готовим тонким крохмальним млинцям приємний горіховий смак і зроблять їх смачними самими по собі. Але, доповнивши їх ніжною і ароматною начинкою з сиру і малини, ми отримаємо смачний млинцевий торт.

Продукти для млинцевого торта:

  • пісок цукровий – 3 ст. лож .;
  • картопляний крохмаль – 50 грам;
  • пшеничне борошно – 100 грам;
  • волоські горіхи (подрібнені) – 3 ст. лож .;
  • сіль за смаком;
  • білок яєчний – 2 шт .;
  • жовток яєчний – 2 шт .;
  • пудра цукрова – 2 стол. лож .;
  • молоко – 1 склянка;
  • лимон – 1 шт .;
  • сир – 250 грам;
  • малина (свіжа або заморожена) – 200 грам.
  • масло пісне – для змазування сковороди.

Спочатку ми займемося приготуванням начинки для тонких млинців.

Як приготувати сирну начинку з лимоном

Для цього необхідно в глибокому посуді сир змішати з двома столовими ложками молока.

Потім, гарненько вимити лимон і з його шкірки натерти цедру, яку потім розмішати з сиром.

Сік з лимона вичавлюємо і теж змішуємо з сирною начинкою.

На останньому етапі, додаємо в нашу масу цукрову пудру. На цьому, ароматна і ніжна сирна начинка готова. Відставимо її в холодильник, нехай настоїться і просочиться ароматом лимона.

Сирна начинка з лимоном

Якщо малину для цього рецепта Ви будете використовувати заморожену – саме час дістати її з морозильника, що б ягоди відтанули.

Як приготувати млинцеве тісто на крохмалі

Приготування тіста для горіхових крохмальних млинчиків ми почнемо з того, що зіб’ємо білки в круту піну.

Далі, нам необхідно замісити тісто з молока (200 мл), яєчних жовтків, крохмалю, горіхів, борошна і солі.

Потім, збиті білки викладаємо в тісто і акуратно (не інтенсивно) перемішуємо. Перемішувати потрібно знизу вгору.

З отриманого рідкого тіста нам потрібно спекти невеликі по колу млинці на сковороді змащеній олією.

Тонкі млинці на крохмалі

Далі, перемащуємо сирною начинкою млинці, чергуючи із шарами, перекладеними малиною. Горіхові млинці на крохмалі з ніжною сирно-ягідної начинкою відправляємо в холодильник годин на 4-5.

Сирно-ягідний млинцевий торт основа якого тонкі горіхові млинці на крохмалі

Готовий смачний і ніжний млинцевий торт можна подавати до столу з компотом або ягідним морсом.