Млинцевий пиріг Равлик свою назву отримав завдяки своїй незвичайній спиралевидной формі. Готова страва дійсно трохи нагадує равлика. Варіацій начинки для такого пирога дуже багато. Я свого «равлика» приготувала з солодкою сирною масою і свіжим яблучком. Дотримуйтесь мого покроково оформленого рецепта з фото і у вас гарантовано вийде дуже апетитний і дивовижно смачний солодкий млинцевий пиріг Равлик.
Інгредієнти: Вершкове масло, Млинці, Молоко, Сиркова маса, Цукор, Яблука, Яйця
Інгредієнти:
млинці – 8-10 шт .;
сирна маса – 300 гр;
яйця – 2 шт .;
цукор – 70 гр;
вершкове масло – 30 гр;
яблуко – 1 шт .;
молоко – 100 мл.
Як приготувати млинцевий пиріг Равлик з сиром і яблуками
Млинці для цього рецепта повинні бути еластичні, головна умова, щоб при загортанні начинки млинці не рвалися. Я готувала свій млинцевий пиріг з тонких млинців на молоці і соді . Ви можете використовувати ваш улюблений рецепт тонких млинців .
Яблуко для пирога краще взяти кисле або кисло-солодке.
І ще одна важлива деталь з приводу вибору форми для випічки пирога. Форма повинна бути обов’язково цільна, ні в якому разі не використовуйте роз’ємну форму, тому що рідка заливка в якій ми будемо запікати пиріг з роз’ємної форми буде витікати.
Отже, форму для запікання вистилаємо вощеним папером і щедро змащуємо теплим вершковим маслом.
Шкірку з яблука акуратно знімаємо з допомогою овочечистки, вирізаємо серцевину і ріжемо яблучко на чотири частини.
Потім, кожну частину яблука ріжемо ще на три частини і далі шаткуємо на дрібні шматочки.
Млинець укладаємо на рівну поверхню і, ближче до краю млинця, розміщуємо начинку, тобто, викладаємо смужку нарізаних яблук і тоненьку «ковбаску» сиркової маси.
Починаємо щільненько скручувати млинець рулетом.
Ось такий у нас вийшов млинцевий рулетик з начинкою всередині.
Укладаємо їх по спіралі в форму так, щоб повністю заповнити весь обсяг.
Тепер нам потрібно приготувати заливку для млинцевого пирога. У блендері збиваємо яйця з молоком і цукровим піском.
Рівномірно розподіляємо заливку по заповненій млинцями формі.
Далі, в духовці на середньому вогні запікаємо млинцевий пиріг протягом двадцяти хвилин. За цей час заливка встигає просочити всі млинцеві шари і зверху пирога утворюється симпатична і смачна скоринка.
Ось такий гарний і рум’яний у нас вийшов млинцевий пиріг «Равлик» з сирною масою і яблуками.
Спокусливий аромат млинцевого пирога з солодкою начинкою розноситься на всю квартиру. Я поспішаю нарізати ще теплий десерт на шматочки і запрошую нетерплячих їдців до столу.
Після дегустації пирога стало зрозуміло, що наш «Равлик» з млинців не тільки апетитно виглядає, але і має просто чарівний ніжний смак. Готуйте легко і просто, а їжте із задоволенням. ?