Сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла – пишні та смачні

Хто з ласунів зможе відмовитися від апетитних, рум’яних та пухких сирних пончиків? Особливо, якщо всередині цих ніжних пампушків чи то пампухів знаходиться солодка начинка – ароматне яблучне повидло. Запрошую всіх приготувати разом зі мною та скуштувати сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла – ці неймовірно смачні домашні ласощі. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе легко освоїти процес приготування навіть кулінарам-початківцям. Отже, маєте нагоду побалувати рідних смачними пончиками з начинкою.

Інгредієнти:

  • молоко – 120 мл;
  • свіжі дріжджі (пресовані) – 20 гр;
  • сир – 150 гр;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • цукор – 50 гр;
  • борошно – 300 гр;
  • сіль – 1 щіпка;
  • густе яблучне повидло.

Як приготувати сирні пончики з яблучним повидлом всередині

Для приготування пухких пончиків необхідно зробити опару для тіста. Для цього в теплому молоці (температура приблизно, як температура тіла) розводимо порцію свіжих дріжджів. Додаємо в молоко цукор та перемішуємо. Залишаємо опару в теплому місці, щоб дріжджові культури почали діяти, про що свідчить поява пухирців на рідкому тісті.

Домашній хліб з вівсяними пластівцями на воді

В цей час в глибокій мисці поєднуємо сир та яйце. Найліпше для приготування пончиків підходить домашній достатньо вологий жирний сир м’якої консистенції. Якщо у вас сухуватий сир, раджу його попередньо пропустити крізь сито.

Пишні дріжджові пончики з сиру з начинкою

М’який сир просто розтираємо з яйцем виделкою.

Пишні дріжджові пончики з сиру з начинкою

В підготовлену сирну масу виливаємо молочно-дріжджову суміш, трохи присолюємо та починаємо замішувати тісто. Борошно додаємо в тісто поступово невеликими порціями, адже його підсумкова кількість може бути трохи більшою чи меншою від заявленої. Все залежить від вологості сиру та якості самого борошна. В результаті повинно вийти достатньо м’яке тісто.

Згортаємо з тіста кулю, накриваємо її серветкою та залишаємо не менш ніж на годину в теплому місці для дозрівання.

Пишні дріжджові пончики з сиру з начинкою

Правильно приготоване тісто повинно значно збільшитися в об’ємі.

Пишні дріжджові пончики з сиру з начинкою

На фото можете оцінити його пористу структуру.

Сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла

Можна приступати до формуванню пончиків. Відриваємо від загальної маси тіста невеликий шматочок, руками розплескуємо його, в центр отриманого коржика кладемо порцію (приблизно 1 ч. л.) повидла.

Сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла

Ретельно защипуємо краї, щоб не витікало повидло, та формуємо приплескувату кульку. Підготовлені пончики залишаємо під рушником ще на 10-15 хвилин підходити.

Сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла

Залишається лише посмажити сирні пампушки в розпеченій рослинній олії на трохи більшому ніж середній вогні. Смажимо з обох сторін до золотистого рум’янцю.

Готові пампушки з яблучною начинкою знімаємо зі сковороди на паперовий рушник, щоб зменшити жирність. Після цього, посипаємо пончики цукровою пудрою.

Сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла

Якщо ви – шанувальник домашньої випічки, обов’язково спробуйте приготувати сирні пончики за моїм рецептом.

Сирні пончики на дріжджах з начинкою з повидла

Домашні сирні пончики – відео-рецепти

Пропонуємо розглянути і інші варіанти приготування смачних пампухів в домашніх умовах. Готуйте правильно, швидко та смачно.

У цих пампухів цікава та оригінальна форма, вони без начинки, але теж смажаться у фритюрі, на сковороді чи у каструлі.

Наступні рецепти, які хочу запропонувати тут теж на основі сиру, але без дріжджів. Отже, якщо вам цікава і така випічка, то приступайте до перегляду. Зауважу, що рецепти хоч і схожі, але на смак пончики виходять всі різні. Отже, не полінуйтеся, приготуйте по черзі всі та знайдіть свій улюблений варіант випічки.

І останній варіант приготування який хочу запропонувати – творожні пончики в духовці.

Як бачите, варто докласти зовсім трохи зусиль, щоб насолодитися  дивовижно смачними та пухкими домашніми ласощами. Смакуйте на здоров’я!