Сирні кульки з печивом – простий десерт із сиру без випічки

Ранкова чашечка кави з маленьким шматком солодкого десерту – це заряд енергії та позитиву на весь день. Тому варто записати рецепт ніжних сирних кульок з печивом. Спосіб приготування десерту дуже простий, тому що не потребує абсолютно ніякої термічної обробки. Покрокові рекомендації допоможуть легко впоратися зі всіма процесами.

Складники:

  • 200 грамів сиру;
  • 200 грамів печива “Пряжене молоко”;
  • 100-150 грамів цукрового піску;
  • 30 грамів какао.

Сирні кульки з печивом - простий десерт з сиру без випічки

Як приготувати десерт з сиру без випічки

Спочатку, потрібно перебити в блендері печиво до стану борошна.

Сирні кульки з печивом - простий десерт з сиру без випічки

Для приготування десерту найкраще підійде домашній жирний сир, але куплений в магазині, що має 9% жирності, також можна використати. Сир з цукром необхідно перетерти.

Сирні кульки з печивом - простий десерт з сиру без випічки

Потім, слід до солодкої сирної маси додати мелене печиво.

Сирні кульки з печивом - простий десерт з сиру без випічки

Масу потрібно вимісити до еластичного стану, щоб вона не кришилася та не липла до рук. Кількість печива може варіюватися, в залежності від вологості сиру.

З невеликих шматків, так званого, тіста потрібно сформувати маленькі кульки.

Сирні кульки з печивом - простий десерт з сиру без випічки

Готові сирні кульки потрібно обкачати в какао та поставити в холодильник на 15 хвилин. Після зазначеного часу, ними можна смакувати.

Сирні кульки з печивом - простий десерт з сиру без випічки

Подавати готовий десерт можна порційно, з чашкою гарячої кави.

Такі сирні кульки залюбки з’їдять діти, яким, зазвичай, сир не до вподоби.

Сирні кульки з печивом - простий десерт з сиру без випічки

З десертом із сиру можна експериментувати, додавши до основних складників горіхи, насіння соняшника чи гарбуза, шоколадні крихти або обкачати його в кокосовій стружці. Все залежить від особистої кулінарної фантазії, головне, що в будь-якому випадку буде дуже смачно.