Скільки разів Ви на Великдень готували традиційну дріжджову випічку? Якщо вона вже набридла і Ви шукаєте новий смачний рецепт, то пропоную приготувати сиру шоколадну сирну паску. Цей рецепт особливий тим, що у ньому не використовуються яйця та й готується швидко, адже це холодний спосіб приготування, без варіння та випікання в духовці. Особливість рецепту в тому, що яйця не використовуються, а паска така на смак, що миттєво зникає з тарілки. Також цей спосіб актуальний для тих, у кого з якоїсь причини немає духовки, або для жителів гуртожитків.
Інгредієнти: Ванілін, Вершкове масло, Какао, Сир, Сіль, Сметана, Цукор, Шоколад
Продукти, які нам потрібні: 1,5 кг. сиру, 1 склянка цукрового піску, 2 столові ложки какао, 3 столові ложки сметани, 150 грамів вершкового масла, шматочок шоколаду, дрібка солі та ваніліну.
На першому етапі приготування потрібно гарненько розтерти вершкове масло до консистенції сметани.
У масло кладемо цукор, сіль, ванілін та какао. Обережно та водночас ретельно перемішуємо всі компоненти.
Далі через металеве сито перетираємо сир, додаємо сметану та перемішуємо масу.
Тепер у сирну масу потрохи додаємо масляну суміш з цукром та какао, яку ми приготували на початку, та весь час перемішуємо, доки сирна маса стане однорідного шоколадного кольору.
Поміщаємо масу у форму та відправляємо в холодильник на кілька годин.
Все швидко та просто! Як прикрасити готову паску без яєць? Можна присипати цукатами, крихтами шоколаду. Та найкраще паска виглядає з гарненькою «шапочкою» вершкової глазурі. Глазур повинна застигнути і можна смакувати незвичайними ласощами.
Свій відео рецепт вершково-шоколадної паски, приготовленої без яєць, пропонує переглянути «Easy Cook».