Сир з полуницею – ну які ще більш смачні ласощі можна придумати? А якщо ще і цю смачну солодку сирно-ягідну начинку загорнути в тонкі хрусткі млинці … Думаю що апетит прокинувся вже у самого ситого читача.
Інгредієнти: Вершки, Молоко, Полуниця, Сир, Цукор
Для приготування цієї сирно-полуничної смакоти необхідно заготовити такі продукти: полуницю, сир, молоко, цукор і свіжі жирні вершки.
Тепер, розповім як зробити начинку з сиру.
250 грамів свіжої полуниці почистити, помити.
Додати 200 грамів свіжого сиру, 4 столові ложки молока і дві столові ложки цукру з «гіркою».
Всі інгредієнти добре змішати і перетерти в однорідну масу будь-яким зручним для Вас способом. Я люблю робити це блендером.
¾ склянки вершків збити в міксері або блендері
і поступово ввести збиті вершки в сирну масу.
Готовою сирно-полуничною начинкою змастити кожен млинець, скласти його навпіл, викласти на змащене маслом деко і на декілька хвилин (3-5) відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Готові млинці повинні бути теплими, а не гарячими.
Теплі млинці можна просто присипати цукровою пудрою, можна зверху прикрасити половинками полуниці, можна додати сметану і … подавати на стіл.
Приготовлена за цим простим рецептом смачна солодка начинка для млинців з сиру і полуниці може бути використана як самостійна страва, вірніше десерт, а може стати і оригінальною начинкою для смачних солодких млинчиків. З нею можна приготувати смачний млинцевий торт. Стане в нагоді вона і в будній день і на свято млинців.