Свинина, запечена в духовці з помідорами і баклажанами – це дуже смачна страва, яку ніколи не соромно подати до святкового столу.
Інгредієнти: Баклажани, Карі, Майонез, Помідори, Рослинна олія, Свинина, Сіль
Для приготування необхідно взяти:
- Свинина – 350 грамів;
- Баклажани – 300 грамів;
- Помідори – 0,3 кілограма;
- Майонез (або нежирна сметана) – 50 грамів;
- Олія – 70 грамів;
- Приправа карі – 1 чайна ложка;
- Сіль – 1 чайна ложка.
Як смачно запекти свинину з баклажанами в духовці
Візьміть шматок м’яса без кістки, стиглі, але не м’які помідори і великий баклажан.
Вимийте м’ясо, обсушіть паперовим рушником, приберіть плівки та жир.
Наріжте м’ясо тонкими шматками впоперек волокон, як для відбивних. Посоліть, посипте приправою карі кожен шматочок і лишіть, щоб вони трохи промаринувалися.
Відріжте у баклажана хвостик і зніміть шкірку.
Далі поріжте баклажан, як на фото.
Пластинки покладіть в миску та пересипте сіллю.
Лишіть їх на 5-10 хвилин – так піде гіркота. Потім добре промийте під водою та злегка відіжміть.
Далі обсмажте на олії до золотистої скоринки.
Після цього вкладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Помідори просто поріжте великими кружальцями або шматочками.
Покладіть баклажани на дно форми для запікання і змастіть майонезом.
Далі викладіть м’ясо і також змастіть майонезом.
Останнім шаром викладіть помідори і теж змастіть.
Випікати свинину треба на середньому вогні протягом 40-ка хвилин.
Подавати страву можна цілою, або порційно.
Смачного!