Така ароматна і соковита свинина в кисло-солодкому соусі прикрасить святкове застілля і стане відмінним доповненням до вечері чи обіда. Запечене у фользі м’ясо по-китайськи виходить рум’яним і неймовірно апетитним. Свиняча вирізка відмінно гармонує в подачі з яблучним соусом або апельсиновою гірчицею. Таке просте і смачне гаряче блюдо китайської кухні ви зможете швидко приготувати використовуючи мій детальний покроково оформлений рецепт з фото. Він допоможе вам самостійно вдома легко і просо відтворити оригінальну пікантну м’ясну закуску, як в кращих китайських ресторанах!
Інгредієнти: Лимонний сік, Свинина, Сіль, Соєвий соус, Спеції, Сушений часник, Цукор
Кухня: Китайська кухня
Складові:
- свинина – 500 гр;
- сіль – за смаком;
- спеції для свинини – 1 ч.л.;
- лимонний сік – 1 ст.л.;
- часник сушений – 1/2 ч.л.;
- цукор – 1 ст.л.;
- соєвий соус – 1 ст.л.
Як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі в духовці
Перш ніж приступити до приготування цього пікантного м’яса в духовці, потрібно звернути увагу на вибір свинини. М’ясо має бути м’яким, з достатньою кількістю жиру. Кращим варіантом стане вирізка або ошийок. Коли м’ясо вибрано, його потрібно вимити, висушити кухонними паперовими рушниками і зробити на поверхні м’ясних шматочків невеликі надрізи.
Натерти надрізані шматочки спеціями, посипати сушеним часником, сіллю і перцем за смаком.
Тепер, потрібно зробити соус для свинини в духовці, нехай там замаринується. Для цього слід змішати в окремій ємності соєвий соус, цукор і лимонний сік. Дати маринаду настоятися близько чверті години.
Полити сумішшю підготовлені шматочки свинячого м’яса і залишити ще на чверть години.
Тепер, наша свинина маринована в соєвому соусі і лимонному соці готова до запікання. Треба добре запечатати шматочки м’яса у фользі, щільно загорнути краї. Залишити так при кімнатній температурі ще на півгодини для маринування. Після чого, залишається просто відправити в духову шафу мінімум на годину. Температура запікання повинна бути не вище 180 градусів.
За п’ять хвилин до кінця приготування, потрібно розрізати фольгу і продовжити запікання вже без неї. Це дасть можливість м’ясу підрум’янитися.
Подавати ароматне м’ясо запечене в фользі до столу краще гарячим. Гарнір до свинини в кисло-солодкому соусі можна зробити будь-який. Наприклад, картопляний, але краще традиційний китайський – рисовий.
Як бачите, смачно приготувати свинину в соусі по-китайськи, зовсім не складно. Блюдо пікантне на смак, легке в приготуванні і неймовірно ароматне! Свинина в кисло-солодкому соусі за цим рецептом виходить ніжною, дуже соковитою і смачною. Спробуйте самі запекти так м’ясо вдома та переконайтеся наскільки не звичною, але смачною є китайська кухня.
Смачного всім!