Свинячу грудинку, запечену з картоплею у духовці, я називаю стравою по-селянськи. Дійсно, правильно така страва готується в сільській печі, як і подібні ситні страви зі свинини, які раніше готували сільські бабусі. А якщо подати до ароматної грудинки з картоплею домашню аджику або будь-який томатний соус, то захвату гостей та домашніх не буде меж, і страва піде на ура. Пропоную приготувати цю страву за моїм детальним рецептом, який я унаочнила покроково знятими фото. Приготуйте правильно ситну другу страву чи вечерю, насолоджуйтесь самі та пригощайте домашніх та гостей смачненьким!
Інгредієнти: Картопля, Кмин, Коріандр, Кріп, Куркума, Оливкова олія, Перець чорний горошком, Розмарин, Свинина, Сіль морська, Часник
Інгредієнти:
- 850 грамів грудинки з кісточкою;
- 6/7 штук свіжої картоплі;
- Кілька гілочок свіжого кропу.
Спеції для грудинки:
- 2 зубчики часнику;
- 1/3 ч. ложки кмину;
- 1/2 ч. ложки зерен коріандру;
- 1 ч. ложка морської солі;
- 3/4 горошини чорного перцю.
Спеції для картоплі:
- 1,5 столові ложки оливкової олії;
- дрібка солі;
- 1/4 ч. ложки куркуми;
- щіпка розмарину.
Як смачно запекти грудинку свинячу в духовці з картоплею
Грудинку спочатку потрібно промити та обсушити паперовою серветкою. Шкіру залишаємо. Далі робимо на ній поперечні надрізи, як на фото. Зубчики часнику розрізаємо на чотири продовгуваті пластинки, обвалюємо у солі. Тепер зробимо ножем заглиблення між кісточками грудинки та вкладаємо туди шматочки часнику. Далі насипаємо у ступку всі сухі приправи, перелічені у списку інгредієнтів, перетираємо їх. Аромат від спецій заполонив увесь кухонний простір! На обробну дошку висипаємо половину приправ, на них викладаємо свинячу грудинку.
Висипаємо на неї решту приправ та добре натираємо шматок свинини з усіх сторін.
Наливаємо у сковорідку рослинну олію, зачекаємо, доки олія розігріється, кладемо грудинку та обсмажуємо її на великому вогні з обох боків до золотавого кольору.
Картоплю очищаємо від шкірки та ріжемо на довгасті частинки. Всипаємо до частинок усі приправи, перемішуємо.
Далі шматочки картоплі викладаємо з боків грудинки просто в сковорідку, зверху злегка поливаємо оливковою олією.
Сковорідку зі стравою відправляємо запікатися в духовку на одну годину при температурі 180 градусів. Грудинку потрібно періодично поливати м’ясним соком, що утворюється у сковорідці. Завдяки цьому картопля та свиняча грудинка стануть рум’яними та не пересушаться під час запікання.
Дістаємо ароматну та соковиту запечену грудинку з картоплею з духовки та одразу ж подаємо до столу. Прикрашаємо страву свіжим кропом, нарізаємо м’ясо ще гарячим та пригощаємо усіх, хто за столом.
Смачна картопля, запечена з грудинкою в духовці, приготована за цим покроковим рецептом, без сумніву, сподобається усім. А враховуючи те, що приготувати її елементарно, то таку страву зможе зробити для будь-якого свята чи просто на вечерю, кожен бажаючий.