Запорука успіху будь-якої страви – не тільки правильний рецепт, а і його чітке дотримання. Пропоную приготувати угорський суп за моїм перевіреним рецептом. Як завжди, розпочнемо з інгредієнтів.
Інгредієнти: Борошно, Грудинка копчена, Капуста квашена, Ковбаса копчена, Кріп, Паприка, Сало копчене, Сіль, Сметана, Цибуля, Часник
Кухня: Угорська кухня
Як приготувати суп з копченостями з квашеної капусти
Що нам знадобиться (з розрахунку на одну порцію):
- капуста квашена – 80 г;
- грудинка копчена – 60 г;
- ковбаса копчена – 25 г;
- сало копчене – 10 г;
- цибуля ріпчаста – 25 г;
- сметана – 30 г;
- паприка – 1 г;
- часник – 0,5 г;
- кріп – 2 г;
- борошно – 3 г;
- сіль – 3 г.
Прибираємо з квашеної капусти лавровий лист і горошини чорного перцю. Після цього капусту потрібно добре промити й відтиснути.
Опускаємо капусту в киплячу воду, додаємо дрібно нарізані шинку, цибулю і паприку. Доводимо до кипіння, закриваємо каструлю кришкою і варимо на малому вогні.
Через 20 хвилин потрібно додати дрібно нарізану копчену ковбасу, обсмажену на копченому салі.
Розведіть у сметані борошно і товчений часник. Додайте цю суміш за 5 хвилин до кінця варіння.
Кислоту супу ви можете регулювати самі. Якщо вам не вистачає кислинки, додайте до супу сік, який ви отримали після віджиму капусти.
Перед подачею суп з копченостями та квашеною капустою можна прикрасити подрібненим свіжим кропом, або ж додати сметани.
А ви знали, що цей суп чудово смакує взимку, щоб розвантажити організм після новорічних свят? Смачного!
Див відео: