Суп з квашеної капусти, рецепт смачний і простий у приготуванні

Запорука успіху будь-якої страви – не тільки правильний рецепт, а і його чітке дотримання.  Пропоную приготувати угорський суп за моїм перевіреним рецептом.  Як завжди, розпочнемо з інгредієнтів.

sup-iz-kvachenoj-kapusty

Як приготувати суп з копченостями з квашеної капусти

Що нам знадобиться (з розрахунку на одну порцію):

  • капуста квашена – 80 г;
  • грудинка копчена – 60 г;
  • ковбаса копчена – 25 г;
  • сало копчене – 10 г;
  • цибуля ріпчаста – 25 г;
  • сметана – 30 г;
  • паприка – 1 г;
  • часник – 0,5 г;
  • кріп – 2 г;
  • борошно – 3 г;
  • сіль – 3 г.

Прибираємо з квашеної капусти лавровий лист і горошини чорного перцю.  Після цього капусту потрібно добре промити й відтиснути.

Опускаємо капусту в киплячу воду, додаємо дрібно нарізані шинку, цибулю і паприку.  Доводимо до кипіння, закриваємо каструлю кришкою і варимо на малому вогні.

Через 20 хвилин потрібно додати дрібно нарізану копчену ковбасу, обсмажену на копченому салі.

Розведіть у сметані борошно і товчений часник.  Додайте цю суміш за 5 хвилин до кінця варіння.

Кислоту супу ви можете регулювати самі.  Якщо вам не вистачає кислинки, додайте до супу сік, який ви отримали після віджиму капусти.

Перед подачею суп з копченостями та квашеною капустою можна прикрасити подрібненим свіжим кропом, або ж додати сметани.

А ви знали, що цей суп чудово смакує взимку, щоб розвантажити організм після новорічних свят?  Смачного!

Див відео: