Суп з квашеної капусти з куркою і картоплею - кислі щі

Суп з квашеної капусти з куркою і картоплею – кислі щі

Сьогодні у нас в меню ситна гаряча перша страва – суп з квашеною капустою на основі курячого бульйону. Аналогічна страва в російські кухні має назву кислі щі. Такий суп з квашеної капусти виходить з насиченим смаком, апетитний і смачний. Подати його можна їдокам зі сметаною або майонезом. Квашена капуста доповнена картоплею і пасерованими овочами. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе в приготуванні.

Інгредієнти:

  • капуста квашена – 3 жмені;
  • бульби картопляні – 3-4 штуки;
  • курка (будь-які частини) – 400 гр;
  • морква – 1 штука;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • олія рослинна – 3 ст. ложки;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • соус томатний – 1 ст. ложка;
  • лист лавровий – 1 штука;
  • свіжий кріп – за бажанням.

Як приготувати щі з квашеної капусти з куркою

Спочатку приготуємо м’ясну основу для варіння супу з квашеною капустою. У моєму випадку – курячий бульйон.

Промиваємо під прохолодною водою будь-які частини курячої тушки. Перекладаємо їх в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися на вогонь. Після закипання знімаємо пінку. Варимо куряче м’ясо протягом 30-40 хвилин. Потім, витягаємо його з каструлі і ставимо охолоджуватись. У курячий бульйон перекладаємо промиту квашену капусту і продовжуємо варити суп.

Відразу приступаємо до очищення картопляних бульб. Підготовлену картоплю перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо брусочками. Картопляну нарізку додаємо в каструлю. Варимо інгредієнти спільно з капустою, приблизно, годину або трохи більше.

Очищаємо моркву і цибулю. Подрібнюємо овочі, можете робити це зручним для вас способом. Пропонуємо морквину – на тертці, цибулю – краще подрібнити ножем кубиками.

Овочеву нарізку, тепер, потрібно підсмажити на сковороді в рослинній олії. В процесі додати до засмажки томатний соус і, перемішуючи, ще трішки смажити інгредієнти разом.

Засмажку з моркви і цибулі викласти в щі і проварити ще хвилин 15. За п’ять хвилин до закінчення варіння присмачити суп з квашеною капустою меленим перчиком, лавровим листом, в разі потреби, досолити. Не забуваємо в каструлю додати подрібнену курятину. Рекомендується, також, перед подачею доповнити кислі щі посіченою свіжою зеленню.

Всім смачного і ситного перекусу!

Суп з квашеної капусти – відео-рецепти

Про те, який ще можна зварити суп з капустою розкажуть кулінарні ютуб-блогери.

З автором цього відео-рецепта зваріть смачний український капусняк.

А це смачні кислі щі з яловичиною.

Василь Ємельяненко докладно демонструє як готуються класичні щі з квашеною капустою на свинячому бульйоні.

Можна приготувати і вітамінний український борщ з квашеною капустою.

Останній відео-рецепт, який хочу тут запропонувати, це пісний борщ з квашеної капусти – смачний ситний суп, який вариться без м’яса.

Приємного всім апетиту!