Сьогодні у нас в меню ситна гаряча перша страва – суп з квашеною капустою на основі курячого бульйону. Аналогічна страва в російські кухні має назву кислі щі. Такий суп з квашеної капусти виходить з насиченим смаком, апетитний і смачний. Подати його можна їдокам зі сметаною або майонезом. Квашена капуста доповнена картоплею і пасерованими овочами. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе в приготуванні.
Інгредієнти: Вода, Зелень, Капуста квашена, Картопля, Курка, Лавровий лист, Морква, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Цибуля
Інгредієнти:
- капуста квашена – 3 жмені;
- бульби картопляні – 3-4 штуки;
- курка (будь-які частини) – 400 гр;
- морква – 1 штука;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- олія рослинна – 3 ст. ложки;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком;
- соус томатний – 1 ст. ложка;
- лист лавровий – 1 штука;
- свіжий кріп – за бажанням.
Як приготувати щі з квашеної капусти з куркою
Спочатку приготуємо м’ясну основу для варіння супу з квашеною капустою. У моєму випадку – курячий бульйон.
Промиваємо під прохолодною водою будь-які частини курячої тушки. Перекладаємо їх в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися на вогонь. Після закипання знімаємо пінку. Варимо куряче м’ясо протягом 30-40 хвилин. Потім, витягаємо його з каструлі і ставимо охолоджуватись. У курячий бульйон перекладаємо промиту квашену капусту і продовжуємо варити суп.
Відразу приступаємо до очищення картопляних бульб. Підготовлену картоплю перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо брусочками. Картопляну нарізку додаємо в каструлю. Варимо інгредієнти спільно з капустою, приблизно, годину або трохи більше.
Очищаємо моркву і цибулю. Подрібнюємо овочі, можете робити це зручним для вас способом. Пропонуємо морквину – на тертці, цибулю – краще подрібнити ножем кубиками.
Овочеву нарізку, тепер, потрібно підсмажити на сковороді в рослинній олії. В процесі додати до засмажки томатний соус і, перемішуючи, ще трішки смажити інгредієнти разом.
Засмажку з моркви і цибулі викласти в щі і проварити ще хвилин 15. За п’ять хвилин до закінчення варіння присмачити суп з квашеною капустою меленим перчиком, лавровим листом, в разі потреби, досолити. Не забуваємо в каструлю додати подрібнену курятину. Рекомендується, також, перед подачею доповнити кислі щі посіченою свіжою зеленню.
Всім смачного і ситного перекусу!
Суп з квашеної капусти – відео-рецепти
Про те, який ще можна зварити суп з капустою розкажуть кулінарні ютуб-блогери.
З автором цього відео-рецепта зваріть смачний український капусняк.
А це смачні кислі щі з яловичиною.
Василь Ємельяненко докладно демонструє як готуються класичні щі з квашеною капустою на свинячому бульйоні.
Можна приготувати і вітамінний український борщ з квашеною капустою.
Останній відео-рецепт, який хочу тут запропонувати, це пісний борщ з квашеної капусти – смачний ситний суп, який вариться без м’яса.
Приємного всім апетиту!