Суп мінестроне – один з найпопулярніших італійських супів. Готується він на м’ясному бульйоні з додаванням квасолі, картоплі та інших овочів. Іноді у мінестроне додають різноманітні сезонні овочі та біле вино й обов’язково прикрашають твердим тертим сиром. У класичному варіанті це пармезан.
Інгредієнти: Базилік, Зелена цибуля, Зелений горошок консервований, Карі, Картопля, Квасоля, Кольрабі, Корінь петрушки, Морква, Мускат, Перець чорний горошком, Перець чорний мелений, Помідори, Рослинна олія, Селера, Сир, Сіль, Спагеті, Цибуля, Часник, Чебрець, Шпиг, Яловичина
Кухня: Італійська кухня
Як приготувати італійський суп-мінестроне
Рецепт, який я сьогодні пропоную, розрахований на 4 порції та складається з:
- яловичини – 500 г.;
- моркви – 150 г.;
- кольрабі – 250 г.;
- картоплі – 350 г.;
- шпику – 125 г.;
- рослинної олії – 20 г.;
- помідорів – 250 г.;
- спагетті – 150 г.;
- зеленого горошку – 250 г.;
- квасолі – 125 г.;
- тертого сиру – 75 г.
А також із: зеленої цибулі, ріпчастої цибулі, часнику, кореню петрушки, селери, чорного перцю горошком, солі, чорного меленого перцю, мускату, базиліка, чебрецю, суміші “карі”.
Для початку м’ясо потрібно відварити з коренями та горошинами чорного перцю.
Окремо відварюємо спагетті та квасолю.
Попередньо очищені моркву, кольрабі, картоплю і ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою.
Нарізаємо шпик кубиками й обсмажуємо. Додаємо рослинну олію, ріпчасту цибулю і тертий часник.
Помідори очищаємо, нарізаємо на вісім частин і підсмажуємо на шпику з часником.
Заправляємо бульйон підготованими овочами, сіллю, перцем, мускатним горіхом, тим’яном, базиліком та сумішшю “карі”. Варимо овочі до повної готовності.
Додаємо до бульйону шматочки вареної яловичини, квасолю, зелений горошок і кип’ятимо ще 5 хвилин.
Спагетті додають у мінестроне безпосередньо перед подачею. Тоді ж суп потрібно посипати тертим сиром.