Суп мінестроне – рецепт італійського супу

Суп мінестроне – один з найпопулярніших італійських супів.  Готується він на м’ясному бульйоні з додаванням квасолі, картоплі та інших овочів.  Іноді у мінестроне додають різноманітні сезонні овочі та біле вино й обов’язково прикрашають твердим тертим сиром.  У класичному варіанті це пармезан.

minestrone-sup

Як приготувати італійський суп-мінестроне

Рецепт, який я сьогодні пропоную, розрахований на 4 порції та складається з:

  • яловичини – 500 г.;
  • моркви – 150 г.;
  • кольрабі – 250 г.;
  • картоплі – 350 г.;
  • шпику – 125 г.;
  • рослинної олії – 20 г.;
  • помідорів – 250 г.;
  • спагетті – 150 г.;
  • зеленого горошку – 250 г.;
  • квасолі – 125 г.;
  • тертого сиру – 75 г.

А також із: зеленої цибулі, ріпчастої цибулі, часнику, кореню петрушки, селери, чорного перцю горошком, солі, чорного меленого перцю, мускату, базиліка, чебрецю, суміші “карі”.

Для початку м’ясо потрібно відварити з коренями та горошинами чорного перцю.

Окремо відварюємо спагетті та квасолю.

Попередньо очищені моркву, кольрабі, картоплю і ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою.

Нарізаємо шпик кубиками й обсмажуємо.  Додаємо рослинну олію, ріпчасту цибулю і тертий часник.

Помідори очищаємо, нарізаємо на вісім частин і підсмажуємо на шпику з часником.

Заправляємо бульйон підготованими овочами, сіллю, перцем, мускатним горіхом, тим’яном, базиліком та сумішшю “карі”.  Варимо овочі до повної готовності.

Додаємо до бульйону шматочки вареної яловичини, квасолю, зелений горошок і кип’ятимо ще 5 хвилин.

Спагетті додають у мінестроне безпосередньо перед подачею.  Тоді ж суп потрібно посипати тертим сиром.