Суп-курбан

Суп-курбан, одна з найбільш відомих страв Болгарії. У рецепті приготування використовується баранина, але це анітрохи не псує страву, а надає їй нотки екзотики і оригінальності. Обов’язково варто навчитися готувати її.

Sup-kurban

Як приготувати суп-курбан

З м’ясного бульйону, звареного з баранини вийняти м’ясо.

Промитий рис, сиру печінку, відварене м’ясо і дрібно нарізані свіжі помідори додати в проціджений і киплячий бульйон.

У рослинній олії спасерувати борошно з томатним пюре або томатним соком, дрібно нарізаною зеленою цибулею і меленим червоним перцем. Отриману масу додати в суп в кінці варіння.

Розмішуючи, щоб не вийшли дрібні пластівці, влити в суп тонким струменем збиті сирі яйця.

Подаючи на стіл суп-курбан посипати дрібно нарізаною зеленню м’яти і петрушки.

Рецепт приготування цього болгарського супу розрахований на 1 порцію:

  • баранина – 35 г,
  • печінка – 25 г,
  • рис – 10 г,
  • помідори – 20 г,
  • цибуля зелена – 10 г,
  • томат пюре – 4 г,
  • олія рослинна – 7 г,
  • яйця – 1/2 шт,
  • борошно – 2 г,
  • перець червоний мелений – 1 г,
  • зелень петрушки – 2 г,
  • м’ята – 1 г,
  • сіль за смаком.

Один з варіантів приготування східної страви курбан – дивіться відео від  “Канал одесской кухни”