Суп-курбан, одна з найбільш відомих страв Болгарії. У рецепті приготування використовується баранина, але це анітрохи не псує страву, а надає їй нотки екзотики і оригінальності. Обов’язково варто навчитися готувати її.
Інгредієнти: Баранина, Борошно, Зелена цибуля, Зелень петрушки, М'ята, Перець червоний мелений, Печінка, Помідори, Рис, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Яйце
Кухня: Болгарська кухня
Як приготувати суп-курбан
З м’ясного бульйону, звареного з баранини вийняти м’ясо.
Промитий рис, сиру печінку, відварене м’ясо і дрібно нарізані свіжі помідори додати в проціджений і киплячий бульйон.
У рослинній олії спасерувати борошно з томатним пюре або томатним соком, дрібно нарізаною зеленою цибулею і меленим червоним перцем. Отриману масу додати в суп в кінці варіння.
Розмішуючи, щоб не вийшли дрібні пластівці, влити в суп тонким струменем збиті сирі яйця.
Подаючи на стіл суп-курбан посипати дрібно нарізаною зеленню м’яти і петрушки.
Рецепт приготування цього болгарського супу розрахований на 1 порцію:
- баранина – 35 г,
- печінка – 25 г,
- рис – 10 г,
- помідори – 20 г,
- цибуля зелена – 10 г,
- томат пюре – 4 г,
- олія рослинна – 7 г,
- яйця – 1/2 шт,
- борошно – 2 г,
- перець червоний мелений – 1 г,
- зелень петрушки – 2 г,
- м’ята – 1 г,
- сіль за смаком.
Один з варіантів приготування східної страви курбан – дивіться відео від “Канал одесской кухни”