Суп із сушених білих грибів – грибна юшка по-закарпатськи

Ароматна закарпатська грибна юшка з білими грибами і печерицями, безсумнівно, стане родзинкою вашого меню. Така перша страва неймовірно навариста, смачна і насичена за смаком. У ній гармонійно поєдналися смакові нюанси лісових грибів, овочів, коренеплодів і печериць, а ніжна вершкова нотка залишає приємний післясмак. Такий смачний грибний суп по-закарпатськи можна готувати в будь-який час року, замінивши сушені гриби на свіжі. Білі гриби в рецепті можна легко замінити на лисички, опеньки або грузді. Спробуйте приготувати цей наваристий суп із сушених білих грибів до обіднього столу, а мій покроково оформлений рецепт з фото полегшить приготування і допоможе нагодувати домашніх дуже смачною, справжньою карпатською юшкою з грибами.

Складові:

Юшка з білими грибами і печерицями

  • картопля – 400 гр;
  • білі гриби сушені – 25 гр;
  • морква – 1 шт.;
  • корінь селери – 20 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • печериці – 300 гр;
  • олія рослинна;
  • масло вершкове – за смаком;
  • спеції – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Як приготувати суп з сушених білих грибів по-закарпатськи

На першому етапі приготування варто очистити всі овочі і гарненько вимити. Подрібнити картоплю на дрібні кубики і відправити варитися до готовності, заливши водою.

Юшка з білими грибами і печерицями

Тим часом, залити сушені білі грибочки окропом і залишити на десять хвилин. Вилити грибну воду разом з грибами в каструлю з картоплею.

Юшка з білими грибами і печерицями

Натерти селеру і моркву.

Юшка з білими грибами і печерицями

Подрібнити цибулю на невеликі кубики, нашаткувати печериці на тонкі пластинки.

Юшка з білими грибами і печерицями

Обсмажити моркву з цибулею, селерою і печерицями на суміші вершкового масла та рослинної олії.

Юшка з білими грибами і печерицями

Додати обсмажені складові в юшку, всипати улюблені спеції.

Юшка з білими грибами і печерицями

Зняти юшку з вогню і настояти протягом чверті години. За цей час всі інгредієнти здобудуть особливий аромат лісових грибів і насичений смак. Після цього, можна розлити смачний грибний суп з білих грибів по тарілках і подавати до столу.

Юшка з білими грибами і печерицями

Ідеальним доповненням до грибнї юшки стануть грінки з чорного хліба або часникові булочки. Коли ми відпочивали в Карпатах, то така закарпатська грибна юшка нам була подана зі смачними часниковими пампушками. На сайті є рецепт як зробити бурякові часникові пампушки. Якщо цікаво, то загляньте за посиланням.

Суп із білих грибів – відео-рецепти

До запропонованого вище рецепту грибного супу, пропонуємо ще й відео-рецепт з ютуба від дуже популярного кулінарного блогера Ольги Матвій. Вона показує як варити суп зі свіжих білих грибів. Ну дуже смачно виходить.

І ще один відео-рецепт, який відрізняється від запропонованих вище. Це суп із сушених білих грибів з локшиною. Ролик від ютуб-каналу “Відео-рецепти від FlegerCook”.

Експериментуйте і, використовуючи свій досвід і запропоновані рецепти супу з білих грибів, створюйте своє ідеальне обіднє меню в закарпатському стилі. Ваш грибний суп буде самий смачний і ароматний. Смачного!