Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром

Сьогодні хочу поділитися рецептом сирного пирога зі сливами.  Має назву він «Страсбурзький».  Для приготування цього смачного пирога не потрібно багато часу, зусиль та якихось особливих інгредієнтів.

strasburgskij-pirog-so-slivami

Що ж нам знадобиться.

Для тіста:

  • яйця – 1 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • цукор – 60 г;
  • масло вершкове – 125 г.

Для начинки:

  • сир (не зернистий і м’який) – 250 г;
  • крохмаль – 50 г;
  • сметана (не менше як 20% жирності) – 200 мл;
  • сливи – 500-700 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 100 г.

Для начинки слив:

  • цукор – 2 столові ложки;
  • кориця мелена – 1-3 чайні ложки або за власним смаком.

Готуємо тісто для «Страсбурзького пирога».

Беремо миску і перемішуємо в ній борошно та цукор.  Тверде вершкове масло тремо на тертці або дрібно ріжемо ножем до утворення крихти.

Додаємо яйця і швидко замішуємо тісто.  Це робиться для того, щоб масло не встигло розтопитися.

Формуємо кульку з тіста, загортаємо у харчову плівку (або кладемо у пакет) і кладемо у холодильник щонайменше на пів години.

Далі готуємо сирну начинку для сливового пирога.

Збиваємо блендером сметану, сир, цукор, крохмаль та жовтки.

Білки збиваємо в стійку піну окремо. Потім акуратно змішуємо з начинкою, яку ми збили блендером.

Сливи миємо і робимо надрізи, але не розрізаємо повністю.  Кісточки потрібно видалити.

Начиняємо сливи сумішшю з кориці та цукру.

А зараз ми переходимо до найголовнішого етапу – правильного формування та приготування сливового пирога з сирною начинкою.

Беремо роз’ємну форму діаметром 26 см і змащуємо вершковим маслом.  Потім посипаємо борошном.

Далі тісто потрібно рівномірно розподілити по усій формі.  Це можна зробити вручну, а можна розкачати качалкою чи натерти на терці.

Обов’язково робимо бортики.

strasburgskij-pirog-so-slivami1

Викладаємо нафаршировані сливи розрізом догори.

Покриваємо сливи сирною начинкою.

За цей час духовка повинна прогрітися до 180-200°C.

Випікається пиріг годину-півтори.  Це орієнтовний час і повністю залежить від вашої духовки.  Годину випікаємо обов’язково, далі – відповідно до рівня готовності пирога.

strasburgskij-pirog-so-slivami2

Ось і все.  Наш «Страсбурзький» пиріг зі сливами та сирною начинкою готовий.

strasburgskij-pirog-so-slivami3

Сливи у поєднанні з шоколадом – просто неймовірні!  Тому можете прикрасити пиріг шоколадною глазур’ю.  Смачного!