Спрінг-роли з рисового паперу з фаршем і часниковим соусом або в’єтнамські млинці нем 

Спрінг-роли – це фаршировані млинці, зроблені з рисового паперу. До нього загортають різні начинки: м’ясні, овочеві, грибні, сирні, рибні, зроблені з інших морепродуктів, рисової локшини та, навіть, з фруктів. Спрінг-роли з рисового паперу з фаршем – це типова страва у в’єтнамській, китайській, японській та індонезійській кухнях. Відмінності містяться лише у деяких традиціях приготування. За своїми смаковими якостями і зовнішнім виглядом спрінг-роли схожі на фаршировані млинці. Їх їдять холодними або обсмажують у фритюрі. Мова сьогодні піде про в’єтнамські рисові млинці або, як їх ще називають, в’єтнамські ковбаски.

Отже, під час подорожі до В’єтнаму мені довелося скуштувати апетитні, соковиті та надзвичайно смачні спрінг-роли з рисового паперу з фаршем і часниковим соусом. Відразу зауважу, що рецепт страви під назвою в’єтнамські рисові млинці нем я вдома трохи відкоригувала відповідно до вподобань своїх рідних. Оригінальна страва фарширується м’ясом з додаванням грибів шіїтаке (шиітаке) та рисової вермішелі. Я ж у фарш кладу лише цибулю, моркву та улюблені спеції.

Раджу і вам спробувати зробити ці смачні та неймовірно ситні в’єтнамські рисові млинці або в’єтнамські ковбаски в домашніх умовах. А на додачу пропоную ще і рецепт пікантного соусу до них. Мій докладний покроково оформлений рецепт з фото допоможе кожній господині легко та просто освоїти процес приготування цієї оригінальної та смачної страви азійської кухні.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Необхідні продукти:

  • фарш за смаком- 600 гр;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • морква – 150 гр;
  • ріпчаста цибуля – 100 гр;
  • сіль – 0,5 ч.л.;
  • спеції (коріандр, прованські трави) – по 1 ч.л.;
  • рисовий папір – 20 аркушів;
  • рослинна олія – 200 гр.

Компоненти пікантного соусу:

  • оцет столовий – 20 мл;
  • соус соєвий – 50 мл;
  • часник – 1 головка.

Як приготувати спрінг-роли з рисового паперу з фаршем і часниковим соусом

Фаршировані рисові в’єтнамські млинці розпочнемо готувати с підготовки начинки. Фарш повинен бути ніжним та соковитим, тому, бажано взяти курячий чи суміш свинячого та яловичого. Особливу ніжність начинці додає морква та цибуля, тому рекомендую обирати соковиту моркву солодких сортів та не надто гостру цибулю. Я традиційно беру білу ріпчасту цибулю.

Отже, почнемо приготування з цибулі: очищуємо її та нарізаємо тонкими півкільцями. Додатково розбираємо пласти цибулі на окремі шматочки.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Тепер очищуємо морквину та натираємо тонкою соломкою на тертці.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Після цього, в глибоку посудину викладаємо фарш та підготовлені овочі, додаємо яйце, солимо та приправляємо спеціями.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Ретельно перемішуємо начинку для наших млинців до однорідного стану.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Після цього, приступаємо до загортання фаршу в рисовий папір. Для цього, необхідну кількість листів паперу попередньо змочуємо водою. Для зручності, можна скористатися кулінарним пензликом.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Залишаємо рисовий папір на пару хвилин розм’якнути. Я, зазвичай, намочую пару листочків одразу, потім в один загортаю фарш, а другий як раз має час достатньо розм’якнути.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Процес формування млинців нем нагадує згортання наших голубців. Недалеко від нижнього краю рисового паперу посередині викладаємо товстою ковбасою порцію фаршу, після чого, папір загортаємо конвертиком – як показано на фото.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Перед формуванням останньої пари млинців можна ставити сковороду на вогонь. Перш ніж почнемо смажити, має достатньо прогрітись сама олія.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

На сковороду наливаємо таку кількість олії, щоб млинці були вкриті приблизно до половини. Смажимо спрінг-ролли з рисового паперу з фаршем на середньому вогні до утворення рум’яної скоринки.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Подаються готові в’єтнамські ковбаски із пікантним часниково-соєвим соусом. Для його приготування в скляній ємності змішуємо оцет, соєвий соус та вичавлений через прес часник. Ретельно все змішуємо і пікантний соус для подачі готовий.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Спрінг-роли з рисового паперу з фаршем і часниковим соусом відмінно смакують як самостійна страва. Також їх можна подавати із свіжими томатами та зеленню.

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Щоб ви могли переконатися, що м’ясна начинка виходить соковитою та відмінно просмаженою, я сфотографувала свої рисові млинці в розрізі. Скористайтесь рецептом, приготуйте рисові млинці нем дома та смакуйте із задоволенням!

В'єтнамські млинці нем з рисового паперу з м'ясним фаршем

Спрінг-роли з рисового паперу з фаршем – відео-рецепти

Автор цього відео-рецепту ютуб-канал “LudaEasyCook Позитивна Кухня” навчить як правильно готувати смачні смажені фаршировані млинці в рисовому папері. Крім же перерахованих назв їх ще називають і млинчики по-сайгонськи, в’єтнамською же мовою вони називаються Ча зо або Нем.

А це в’єтнамські млинці нем чи то прінг-роли з рисового паперу з фаршем та фунчозой від ютуб-каналу “Daniya Nasyrova”.