А чи знаєте ви, що справжні японські суші можна готувати вдома. За смаком вони не поступатимуться тим, якими ви звикли ласувати у кафе чи ресторані. На приготування суші в домашніх умовах уходить не так багато часу, якщо вже є правильно зварений рис, заправлений рисовим оцтом. Це один з головних етапів, адже від рису залежить, чи будуть суші тримати форму. Далі – справа техніки.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Ікра, Імбир маринований, Креветки, Лимонний сік, Листи з водоростей, Свіжий огірок, Соєвий соус
Кухня: Японська кухня
Начинкою для суші може бути, що завгодно: овочі, авокадо, сир, морепродукти, копчена курка, сир Філадельфія та ін. Не хочете експериментувати, копіюйте перевірені рецепти начинки з самих популярних суші. Я пропоную вам зробити домашні суші своїми руками та покликати друзів на вечірку. Щоб у вас все вийшло, дарую свій рецепт, по якому я роблю суші вдома. Усі, хто їх куштує, не вірять, що я зробила їх сама в домашніх умовах!
Щоб приготувати домашні суші, треба взяти:
- водорості Норі – 10 шт.;
- рис з оцтовою заправкою – 1 кг;
- свіжі огірки – 2 шт.;
- червоний болгарський перець – 1 шт.;
- мариновані креветки – 1 банка;
- тріскова ікра – 1 банка;
- 1 упаковка маринованого імбиру – 1 упаковка;
- чашка з водою (для змачування рук);
- соєвий соус натурального бродіння – 1 пляшка.
Зміст
Як приготувати суші вдома
Суші скручують на килимку з бамбуку. Коштує він недорого, купити зовсім не складно. Якщо кожного разу обертати перед початком роботи килимок у харчову плівку, він прослужить набагато довше. Я так завжди роблю, а в кінці просто знімаю плівку та викидаю. Таким чином килимок завжди лишається чистим, не вбирає запахів, тому його не потрібно мити.
Як зробити суші з червоною ікрою, огірком і болгарським перцем
Огірки маєте нарізати тонкими слайсами, а потім, обов’язково, вирізати середину, інакше почне виділятися сік. Щоб наші суші не потекли, серцевину треба прибирати, залишаючи тільки тонкі бокові смужки огірка. Таким же чином треба нарізати перець.
Перед тим, як почати формувати суші, треба налити в піалу води та додати до неї столову ложку лимонного соку. У воді треба змочувати руки перед тим, як брати рис.
Переходимо до головного. На килимок покласти лист норі і слідкувати, щоб назовні біла його шорстка сторона, тоді рис буде добре зціплюватися з водоростю. Змоченими у воді руками треба брати трошки рису та розкладати його по всій поверхні, легенько притискаючи пальцями. На протилежному кінці листа повинно лишитися 1 см чистої водорості. Так має бути, щоб сформувати рол правильної форми.
Далі через 2 см від почтаку листа треба викладати начинку: огірок, перець та 1,5 чайної ложки ікри. На фото видно, як це має виглядати.
Теперь настала черга загортати суші, в цьому має допомогти килимок. Першим витком треба накрити начінку. Надалі змочити зелений верх водорості водою та ще раз загорнути. Але перед тим обов’язково витерти насухо руки. Так робити треба до самого кінця. Руки акуратні, але впевнені.
Суші-рол майже готовий, тільки лишилося пообрізати з обох кінців зайве, а потім розрізати його на дві рівні частини. До подачі на стіл його треба тримати у холодильнику.
Як робити суші з креветками і огірками
Так само роблять суші з креветками, тільки з них повинна добре стекти зайва рідина. Нехай креветки півгодини постоять у друшляку, а вже після цього можна розкладати начинку (креветки та огірки). Техніку, як згортати суші, ви вже знаєте.
Суші для домашньої вечірки готові, отже можна їх куштувати!?
Перед подачею наші домашні суші-роли лишилося тільки нарізати на порції. До них подають також маринований імбир та соєвий соус.
Наступного разу, коли вам захочеться суші, ви зможете зробити їх самостійно. Вони будуть смакувати так само, як справжні японські!
Справжні японські суші – відео-рецепти
Разом з автором відео зробіть суші дома недорого та смачно.
Домашні суші та роли, як приготувати їх легко і просто розкаже автор цього відео-рецепту. Після перегляду у вас теж вийде зробити страву вдома смачно, швидко і красиво!
І на завершення пізнавальне відео з якого дізнаєтесь які суші їдять японці. Справжні японські суші відрізняються від звичних для європейців. Там не є ролів Філадельфія і багатьох інших. Натомість на вас чекає великий вибір простих суші зі свіжою рибою, які японці найчастіше не готують дома, а їдять у популярних ресторанах з мопеді стрічками для доставки клієнтам тарілочок з готовими суші.