Солодкий домашній десерт, про який йтиметься далі, не дарма має назву “Спокуса”, спробувавши його один раз, це відчуття апетитної насолоди захочеться відчувати знову та знову. Повітряна шоколадна меренга, ніжний заварний крем, горіхи та банан дуже гармонійно та вдало поєднуються між собою. Тут немає абсолютно нічого зайвого: два яєчні білки потрібні для того щоб спекти горіхове безе, а два жовтки – для заварного крему. Рецепт крок за кроком оформлений фото, які допоможуть легко справитися з цим солодким процесом.
Інгредієнти: Банан, Білок, Ваніль, Горіхи, Заварний крем, Какао, Рослинна олія, Цукор
Складники:
- 2 яєчні білки;
- 6 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 1 банан;
- 150 грамів заварного крему;
- 75 грамів горіхів (будь-яких);
- рослинна олія (без запаху), для змащування форми;
- щіпка ванілі.
Як приготувати десерт з безе в домашніх умовах
Спочатку, необхідно приготувати солодку шоколадну меренгу. Для цього, скориставшись міксером, потрібно збити білки до утворення стійких піків. Весь цукор і ваніль слід всипати до білкової маси під час збивання.
В результаті, повинна вийти пружна пінна маса, що добре тримає форму. Після цього, необхідно всипати какао-порошок і акуратно все перемішати з допомогою лопатки.
Для випікання дуже добре підійде силіконове деко прямокутної форми. Його потрібно ледь змастити соняшниковою чи оливковою олією, які не мають запаху та посипати цукром.
Частину шоколадної білкової маси слід викласти у форму. Потім, викласти шар горіхів, щоб вони були всередині, як начинка.
Зверху на них розмістити білкову масу й прикрасити її волоськими (чи іншими) горіхами. Не потрібно виповнювати форму солодкою масою, тому що в процесі приготування вона збільшиться в об’ємі.
Білкову масу з горіхами потрібно відправити в завчасно розігріту духовку до 110-120 °C. Час приготування залежатиме від розміру дека й бажаної структури випічки (приблизно 1-1,5 години).
Безе, що на фото, було в духоці 1 годину, всередині воно трохи вологе. Декому саме так подобається. З даної кількості інгредієнтів вийде два безе, такого розміру, як на фото.
Виймати випічку з форми можна лише після повного її охолодження.
Після цього, “Спокусу” варто змастити заварним кремом на жовтках, що готується в мікрохвильовці за 5 хвилин .
Потім, необхідно очистити банан, нарізати його на тонкі кружечки й викласти його зверху на крем. Зверху посипати какао-порошком.
Відразу ж після приготування, домашню, смачну й просту випічку можна подавати до столу. Повітряне горіхове безе в поєднанні з заварним кремом та бананом, подарують масу насолоди всім, хто не може без солодкого.