Улюблена мною швидка, смачна і легка випічка з листкового тіста стане відмінними ласощами для домашніх або гостей. Пропонована сьогодні цікава форма листкового печива у вигляді спіральок, відмінно доповнена цукром, маковими зернятками і ароматом ванілі. Спіральні палички з листкового тіста з цукром і маком печуться дуже-дуже швидко. Ділюся чудовим рецептом з фото, які покроково ілюструють приготування.
Інгредієнти: Борошно, Ванільний цукор, Листкове тісто, Мак, Цукор
Отже, нам потрібні:
- листкове тісто (готове) – 200 грам;
- мак – 50 грам;
- цукор – 50 грам;
- ванільний цукор – 5 грам;
- борошно пшеничне в / с – для роботи з тістом.
Як приготувати палички з листкового тіста у вигляді спіральок
Підготувати пласт готового листкового тіста та інші інгредієнти. Присипати борошном робочу поверхню, розкачати тісто, нарізати смужки. Ширина і довжина смужок залежить тільки від вашого бажання. Для мене оптимально, щоб ширина була близько одного сантиметра. Тоді спіральки будуть повітряними і хрусткими.
У глибокій ємності змішати цукровий пісок, макові зерна і ванільний цукор. Ця присипка, зробить спіральки дуже ароматними і смачними.
Кожну смужку тіста обваляти в присипці, добре придавлюючи, щоб тісто взяло присипки, як можна більше.
Смужки з присипкою перекрутити, щоб вийшли спіральки. Робити це акуратно, щоб не обсипалася присипка.
На деко з пергаментом перекласти сформовані спіральки. Смачне домашнє печиво випікати в духовці (температура – 175 градусів, час – 10 хвилин). Листкові спіральки дуже швидко стануть приємно рум’яними.
Саме час ставити чайник з водою для приготування чаю / кави, щоб подавати випічку до напою, що бадьорить.
Хрусткі, повітряні, ароматні спіральки, приготовлені дуже швидко і просто, стануть вашим улюбленим видом випічки. Аромат ванілі і макових зерен подарують справжню насолоду. Беріть на замітку цей легкий рецепт і готуйте із задоволенням. Смачних вам макових спіральок!