Спагеті з соусом болоньєзе в домашніх умовах

Паста Болоньєзе – знаменита італійська страва, що представляє собою спагеті під м’ясним соусом. Родом вона з міста Болонья. Отже, готуємо сьогодні спагеті з соусом болоньєзе. Робиться це на диво просто. Зауважу, що до складу пікантного м’ясного соусу входить біле вино, однак, страву можна сміливо давати навіть дітям. Адже в процесі тушкування алкоголь повністю випаровується, залишаючи лише ніжний винний присмак. Пропоную вашій увазі докладний рецепт смачної італійської пасти Болоньєзе в супроводі покроково зроблених фото процесу, щоб ви могли легко освоїти тонкощі приготування. Бон апеті!

Необхідні продукти:

Для соусу болоньєзе:

  • фарш (телятина) – 600 грам;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • болгарський перець (червоний та жовтий)–  по 0,5 шт.;
  • гострий перець чилі – 0,5 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • сіль;
  • свіжозмелений чорний перець;
  • біле сухе вино – 100 мл;
  • петрушка – 1 пучок;

Для спагетті:

  • вода – 1,5 л;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • спагеті – 600 гр;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль.

Як приготувати спагеті під соцсом болоньєзе

Як зробити соус болоньєзе

Очищену цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на оливковій олії. Як тільки шматочки цибулі стануть прозорими, додаємо на сковороду подрібнені перці – жовтий, червоний та чилі. Перемішуємо компоненти та продовжуємо смажити. Через кілька хвилин додаємо дрібно нашаткований помідор. Тушкуємо овочі ще 8-10 хвилин та доливаємо порцію сухого вина.

соус болоньєзе

Далі, додаємо на сковороду фарш та приправляємо спеціями, перемішуємо соус та тушкуємо до готовності. Для цього достатньо 12-15 хвилин. Буквально за хвилину до вимкнення вогню додаємо в соус половину зелені, попередньо подрібнивши її. Поки томиться соус, переходимо до відварювання спагеті.

соус болоньєзе

Як зварити спагеті

Ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо, доливаємо оливкову олію та кладемо зубчик часнику (попередньо розрізаємо його навпіл). Коли вода закипить, виймаємо спагеті з упаковки і ставимо макарони в каструлю. В процесі варіння спагеті поступово розм’якнуть та самі зануряться у воду. Далі, варимо згідно інструкції, наведеній на упаковці. В моєму випадку на процес витрачено 7 хвилин.

Спагетті болоньєзе

Готові макаронні вироби відкидаємо на друшляк, після чого, перекладаємо на блюдо та поливаємо соусом болоньєзе. Останній штрих – кілька листочків петрушки. Одразу ж подаємо до столу, поки страва не остигла. Смачного всім!

Готові спагетті болоньєзе

Паста болоньєзе – відео-рецепти

Перший ролик, який хочу запропонувати – це, звичайно ж, спагетті.

А це фреш-паста тальятелле з соусом болоньєзе від Івано-Франківського шеф-кухаря.

А це вже драй-паста тальятелле з соусом болоньєзе від італійського кухаря.