Паста Болоньєзе – знаменита італійська страва, що представляє собою спагеті під м’ясним соусом. Родом вона з міста Болонья. Отже, готуємо сьогодні спагеті з соусом болоньєзе. Робиться це на диво просто. Зауважу, що до складу пікантного м’ясного соусу входить біле вино, однак, страву можна сміливо давати навіть дітям. Адже в процесі тушкування алкоголь повністю випаровується, залишаючи лише ніжний винний присмак. Пропоную вашій увазі докладний рецепт смачної італійської пасти Болоньєзе в супроводі покроково зроблених фото процесу, щоб ви могли легко освоїти тонкощі приготування. Бон апеті!
Інгредієнти: Біле вино, Болгарський перець, Вода, Зелень петрушки, Оливкова олія, Перець гострий стручковий, Перець чорний мелений, Помідори, Сіль, Спагеті, Фарш м'ясний, Цибуля, Часник
Кухня: Італійська кухня
Необхідні продукти:
Для соусу болоньєзе:
- фарш (телятина) – 600 грам;
- оливкова олія – 50 мл;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- болгарський перець (червоний та жовтий)– по 0,5 шт.;
- гострий перець чилі – 0,5 шт.;
- томат – 1 шт.;
- сіль;
- свіжозмелений чорний перець;
- біле сухе вино – 100 мл;
- петрушка – 1 пучок;
Для спагетті:
- вода – 1,5 л;
- оливкова олія – 20 мл;
- спагеті – 600 гр;
- часник – 1 зубчик;
- сіль.
Зміст
Як приготувати спагеті під соцсом болоньєзе
Як зробити соус болоньєзе
Очищену цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на оливковій олії. Як тільки шматочки цибулі стануть прозорими, додаємо на сковороду подрібнені перці – жовтий, червоний та чилі. Перемішуємо компоненти та продовжуємо смажити. Через кілька хвилин додаємо дрібно нашаткований помідор. Тушкуємо овочі ще 8-10 хвилин та доливаємо порцію сухого вина.
Далі, додаємо на сковороду фарш та приправляємо спеціями, перемішуємо соус та тушкуємо до готовності. Для цього достатньо 12-15 хвилин. Буквально за хвилину до вимкнення вогню додаємо в соус половину зелені, попередньо подрібнивши її. Поки томиться соус, переходимо до відварювання спагеті.
Як зварити спагеті
Ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо, доливаємо оливкову олію та кладемо зубчик часнику (попередньо розрізаємо його навпіл). Коли вода закипить, виймаємо спагеті з упаковки і ставимо макарони в каструлю. В процесі варіння спагеті поступово розм’якнуть та самі зануряться у воду. Далі, варимо згідно інструкції, наведеній на упаковці. В моєму випадку на процес витрачено 7 хвилин.
Готові макаронні вироби відкидаємо на друшляк, після чого, перекладаємо на блюдо та поливаємо соусом болоньєзе. Останній штрих – кілька листочків петрушки. Одразу ж подаємо до столу, поки страва не остигла. Смачного всім!
Паста болоньєзе – відео-рецепти
Перший ролик, який хочу запропонувати – це, звичайно ж, спагетті.
А це фреш-паста тальятелле з соусом болоньєзе від Івано-Франківського шеф-кухаря.
А це вже драй-паста тальятелле з соусом болоньєзе від італійського кухаря.