Більшість кулінарок поважають сою за те, що вона лідирує в списку бобових за вмістом у своєму складі білка. А ще в ній є багато інших вітамінів і мікроелементів. Це є підтвердженням того, що страви з сої ситні, смачні, й, беззаперечно, корисні. Тому кожній господині неодмінно потрібно мати під руками рецепт соєвих котлет, смажених на сковорідці, які за смаком дуже схожі на м’ясні. Пісні соєві котлети, в результаті, мають надзвичайно ніжний і соковитий смак. Покроковий рецепт котлет із соєвих бобів із фотографіями неодмінно стане в пригоді.
Інгредієнти: Борошно, Морква, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус, Соя, Цибуля, Яйце
Складники:
- 400 грамів сої;
- 2 яйця;
- 150 грамів борошна;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 200 мілілітрів соняшникової олії;
- 1 ст. л. солі;
- 1 ст. л. соєвого соусу.
Як приготувати соєві котлети
Спершу, слід уважно переглянути сою та викинути, якщо буде серед неї, сміття або зіпсовані боби.
Потім, соєві боби слід помити та замочити в холодній воді на 2 години (після цього її стане у 2 рази більше, тому варто взяти глибоку посудину).
Коли пройде зазначений час, воду з-під сої необхідно злити, перекласти боби в каструлю, залити їх холодною водою, довести до кипіння та посолити. Піну, що утворюватиметься під час варіння, слід знімати шумівкою.
Варитися соя повинна на середньому вогні протягом 40 хвилин.
Готова соя виглядає так, як на фото. Рідину, що залишилася, варто акуратно злити, а сою залишити, щоб остигла.
Цибулю та моркву слід почистити та подрібнити, як для засмажки.
Потім, овочі необхідно підрум’янити на сковороді на розігрітій олії.
Коли соя охолоне, її, разом зі смаженими овочами, потрібно перебити в блендері до пюреподібного стану.
Отриманий фарш для соєвих котлет слід перекласти у велику посудину, додати до нього яйця, соєвий соус і перемішати все.
Насамкінець, у фарш слід всипати борошно.
Формувати котлети потрібно змоченими в холодній воді руками, відриваючи невеликі шматки фаршу.
Смажити котлети слід на розігрітій сковорідці на соняшниковій олії. Викладати їх зручно столовою ложкою, ледь розрівнюючи фарш вже на пательні.
Смажитися соєві котлети повинні по 3 хвилини з двох сторін на середньому вогні.
Готові котлети необхідно спершу розмістити на паперових серветках, щоб вони ввібрали зайвий жир.
Рум’яними, апетитними, поживними та корисними котлетами з сої можна смакувати, як самостійною стравою, додавши до неї овочі, свіжий хліб і улюблений соус.
Також їх смачно поєднувати з простими гарнірами з картоплі або круп.
Соєва котлета в розрізаному стані виглядає дуже апетитно.
Навіть на фото є можливість побачити, що вона має ніжну структуру та багато соку. Всім варто спробувати приготувати власноруч пісні соєві котлети й переконатися, що вони майже нічим не відрізняються від м’ясних.