Соус бешамель в мікрохвильовці швидко – за 5 хвилин

Швидкий соус бешамель в мікрохвильовці – це доповнення до страв, на яке іде мінімум зусиль та часу. Тому ми пропонуємо вам цей простий рецепт, завдяки якому ви зможете зробити чудовий додаток до різних страв. Наприклад – лазанії. Ще один плюс цього рецепту в тому, що вам не знадобляться якісь особливі інгредієнти. Все, що вам потрібно, можна знайти на кожній кухні:

  • масло вершкове – 10 грамів;
  • борошно пшеничне в / с – 2 чайні ложки;
  • молоко – 125 міліграм;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком.

Як приготувати соус бешамель в мікрохвильовці

Спочатку викладіть масло в глибоку ємність.

Соус бешамель в мікрохвильовці за 5 хвилин

Далі поставте його в мікрохавильовку на 30 секунд, аби масло стало рідким. Після цього додайте 2 чайні ложки пшеничного борошна та трохи збийте масу.

Соус бешамель в мікрохвильовці за 5 хвилин

Молоко треба підігріти до 40-ка градусів за Цельсієм. Для цього необхідно поставити його в мікрохвильовку на 30-60 секунд. Чим холодніше молоко – тим довше треба його гріти.

Після цього додайте молоко до інших інгредієнтів та добре збийте масу, аби не було грудочок.

Соус бешамель в мікрохвильовці за 5 хвилин

Знову поставте соус в мікрохвильовку на 1-1,5 хвилини. Цього часу достатньо, аби він отримав необхідну консистенцію. Не забудьте додати сіль і перець за смаком, за 10-15 секунд до закінчення приготування.

Соус бешамель в мікрохвильовці за 5 хвилин

Густина соусу залежить від того, наскільки довго він був в печі. Тому якщо хочете зробити максимально густий бешамель – тримайте його 90 секунд, а якщо треба рідкий – достатньо і 60-ти.

Соус бешамель в мікрохвильовці за 5 хвилин

Часто оптимальною вважається густина, коли соус стікає по ложці, як на фото.

Соус бешамель в мікрохвильовці за 5 хвилин

До речі, коли соус вистигає, він стає ще густішим.

Соус бешамель в мікрохвильовці за 5 хвилин

Соус бешамель, приготований в мікрохвильовці, можна додавати до м’яса, макаронів, риби, лазанії, навіть до жульєну з грибами.

Тож готуйте такий соус і хай він зробить інші страви ще смачнішими та ароматнішими.