Швидкий соус бешамель в мікрохвильовці – це доповнення до страв, на яке іде мінімум зусиль та часу. Тому ми пропонуємо вам цей простий рецепт, завдяки якому ви зможете зробити чудовий додаток до різних страв. Наприклад – лазанії. Ще один плюс цього рецепту в тому, що вам не знадобляться якісь особливі інгредієнти. Все, що вам потрібно, можна знайти на кожній кухні:
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Молоко, Перець чорний мелений, Сіль
Кухня: Італійська кухня
- масло вершкове – 10 грамів;
- борошно пшеничне в / с – 2 чайні ложки;
- молоко – 125 міліграм;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком.
Як приготувати соус бешамель в мікрохвильовці
Спочатку викладіть масло в глибоку ємність.
Далі поставте його в мікрохавильовку на 30 секунд, аби масло стало рідким. Після цього додайте 2 чайні ложки пшеничного борошна та трохи збийте масу.
Молоко треба підігріти до 40-ка градусів за Цельсієм. Для цього необхідно поставити його в мікрохвильовку на 30-60 секунд. Чим холодніше молоко – тим довше треба його гріти.
Після цього додайте молоко до інших інгредієнтів та добре збийте масу, аби не було грудочок.
Знову поставте соус в мікрохвильовку на 1-1,5 хвилини. Цього часу достатньо, аби він отримав необхідну консистенцію. Не забудьте додати сіль і перець за смаком, за 10-15 секунд до закінчення приготування.
Густина соусу залежить від того, наскільки довго він був в печі. Тому якщо хочете зробити максимально густий бешамель – тримайте його 90 секунд, а якщо треба рідкий – достатньо і 60-ти.
Часто оптимальною вважається густина, коли соус стікає по ложці, як на фото.
До речі, коли соус вистигає, він стає ще густішим.
Соус бешамель, приготований в мікрохвильовці, можна додавати до м’яса, макаронів, риби, лазанії, навіть до жульєну з грибами.
Тож готуйте такий соус і хай він зробить інші страви ще смачнішими та ароматнішими.