Я частенько балую своїх рідних запашною домашньою випічкою. Сьогодні я радо поділюся рецептом домашнього сирного печива. Моя родина його просто обожнює! Печиво виходить смачним та розсипчастим, з яскраво вираженим смаком сиру. Спробуйте приготувати це солоне печиво й ви. Як завжди, детальний фоторецепт до ваших послуг.
Інгредієнти: Борошно, Маргарин, Сир, Сіль, Яйце
Для приготування печива беремо:
- маргарин “легкий” (жирність 25%) – 250 г;
- сир твердий (будь-якого сорту) – 250 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 300 г;
- сіль грубого помелу – 0,5 ч.ложки.
Як приготувати сирне печиво
Натираємо сир на тертці.
Як варіант, сир можна подрібнити за допомогою кухонного комбайна, блендера або ж м’ясорубки. На ваш розсуд.
Нарізаємо маргарин на невеликі шматочки.
Змішуємо сир з маргарином у мисці.
Має вийти однорідна маса, як на фото.
Додаємо у тісто яйце і знову перемішуємо.
Додаємо борошно і вимішуємо тісто на столі або ж на дощечці. Тісто за цим рецептом місити дуже зручно, тому що воно зовсім не липне до рук. Формуємо з тіста тугеньку кулю, як на фото нижче.
Загортаємо тісто у харчову плівку й кладемо до морозилки хвилин на 10.
Дістаємо тісто з морозилки й розрізаємо на 3-4 частини. Кожну частину потрібно розкачати до товщини максимум в 1 см.
Змащуємо наші пласти тіста холодною водою за допомогою кулінарного пензлика й присипаємо крупною сіллю.
Розкачане тісто нарізаємо за допомогою звичайного ножа, або ж ножа для піци.
Застеляємо деко для випікання пергаментним папером і викладаємо наше печиво.
Випікаємо печиво у духовці на середньому вогні протягом 20-25 хвилин до появи золотавої скоринки.
Наше солоне сирне печиво готове. Хочу зазначити, що воно чудово смакує не лише з чаєм або кавою, а також є відмінною закускою до пива чи сухого вина.