Сьогодні пропоную приготувати пиріг з гречаних пластівців у мультиварці. Виходить такий собі гречаний пряник. Або пряник-гречаник. А морква та апельсини роблять його особливо смачним. Випікання у мультиварці має маленький недолік: верхня частина – бліда, а низ – рум’яний. Я знайшла розв’язання цієї проблеми та перевернула випічку під час приготування. В результаті вийшов красивий, рум’яний пряничок.
Інгредієнти: Апельсини, Борошно, Вершкове масло, Гречані пластівці, Морква, Оцет, Сметана, Сода, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- масло вершкове – 80 г;
- сода харчова – ½ ч. л;
- оцет – 1 ст. л;
- яйця – 2 шт.;
- морква – 150 г;
- цукор – 100 г;
- апельсин – 1 великий;
- пластівці гречані – 100 г;
- пшеничне борошно – 120 г;
- сметана – 100 г.
Як спекти смачний гречаний пиріг в мультиварці
Перш ніж готувати тісто для випічки, потрібно вирізати з пергаменту дві широкі смужки, змастити маслом і застелити чашу мультиварки у вигляді хреста, як на фото. Це робиться для того, щоб гарячу випічку було зручно перевертати.
Для приготування тіста, залийте гречані пластівці сметаною і додайте розтоплене вершкове масло.
Залишаємо пластівці, щоб вони гарненько набухли. А ми тим часом почистимо моркву і натремо її на дрібній тертці разом із цедрою апельсину.
Апельсинові дольки нарізаємо на дрібні шматочки.
У великій мисці змішуємо моркву, цедру, яйця, цукор і апельсин.
Додаємо до цієї маси наші гречані пластівці, а також погашену оцтом соду.
Додаємо пшеничне борошно і дуже добре вимішуємо тісто.
На мультиварці обираємо режим “випічка”, викладаємо тісто в чашу і випікаємо протягом 40 хвилин.
Печемо пряник 20 хвилин з одного боку.
Потім перевертаємо пряник, взявшись за пергамент.
Допікаємо пряник з іншого боку ще 20 хвилин.
Гречаний пряник вийшов дуже рум’яним та запашним. Його можна прикрасити цукровою пудрою.
Бажаю вам смачної випічки!