Впевнена, що кожна господиня в продуктовому супермаркеті звертала увагу на невеличкі упаковки рисового паперу, але далеко не кожна має уяву, що можна приготувати з нього в домашніх умовах. В моїй кулінарній скарбничці є кілька рецептів страв, що готуються з використанням рисового паперу, тому сьогодні я хочу поділитися з усіма однією із них. Сирні спрінг-роли – саме цю страву азійської кухні на наш лад я сьогодні готую. У нас будуть смачні солодкі роли в рисовому папері. Начинка – сир і джем. Тож, приступимо до приготування оригінального та цікавого сирного десерту. Кожен етап приготування цієї незвичайної страви я доповню покроково зробленими фото, щоб вам вдома було простіше відтворити десерт самостійно.
Інгредієнти: Джем, Рисовий папір, Сир, Цукрова пудра
На одну порцію спрінг-роллів знадобиться:
- 1 лист рисового паперу;
- 200 гр сиру;
- 20 гр будь-якого джему;
- 50 гр цукрової пудри.
Для даного десерту бажано використовувати достатньо м’який сир середньої жирності. Стежте за тим, щоб він не був сухий та переварений. Додати до сирної начинки можна будь-який густий джем, який є в наявності або який вам більше до вподоби. Наприклад, дуже ефектно виглядають роли з абрикосовим джемом. В моєму ж випадку це сирий джем із чорної смородини.
Зміст
Як приготувати сирні роли в домашніх умовах
Спочатку підготуємо сирну начинку. Для цього, збиваємо блендером сир та цукрову пудру.
У нас повинна вийти однорідна пишна маса середня за густиною.
Після цього, беремо шматок фольги. Його розмір повинен бути трохи більший за розмір листа рисового паперу.
На фольгу кладемо рисовий папір та викладаємо на нього сирну масу. Рівномірно розподіляємо її шаром висота якого має бути 10-15 мм.
Порцію джему наносимо смужкою через центр, по діаметру, листа рисового паперу. Ширина джемової смужки складає, приблизно, 1 см.
Щоб рисовий папір став достатньо м’яким та податливим, залишаємо майбутній рол трохи полежати. Хвилин через п’ять можна без зайвих зусиль обережно згорнути нашу заготовку рулетом.
Готовий рол загортаємо в фольгу та відправляємо до морозильної камери, приблизно, на 30-40 хвилин.
Після цього, сирний рулет виймаємо з морозилки, видаляємо фольгу та нарізаємо на порційні шматочки. Щоб отримати гарний зріз робимо це гострим, змоченим у воді ножем.
Звертаю увагу, що такі солодкі сирні роли з джемом бажано подавати до столу в охолодженому вигляді. Для зручності подачі, заздалегідь розкладаємо нарізаний десерт по порційних тарілках та подаємо з улюбленим чаєм або чашечкою кави. Готовий десерт можна зберігати в холодильнику до трьох днів, але, краще робити апетитні солодкі роли невеликими порціями на один раз.
Солодкі роли в рисовому папері – відео-рецепти
Якщо вам сподобався запропонований смачний та оригінальний десерт, то пропонуємо розглянути і інші варіанти приготування.
Хочете спробувати дивовижно смачний солодкий ролл з сиром маскарпоне, бананом, апельсином, ківі, полуницями і кокосовою стружкою, политий полуничним топінгом? Тоді просто дивіться відео і робіть разом з автором.
Ще один фруктовий рол, але вже не з маскарпоне, а з солокою сирною масою.
Подивившись останнє запропоноване тут відео ви зможете побалувати себе та родину смачним десертом навіть в тому разі, якщо у вас не є рисового паперу. Решту подробиць дізнайтесь від автора відео.
Наступний відео-рецепт підкаже як готувати солодкі спрінг-роли без додавання цукру. Виявляється, дуже просто, і головне, що отримаєте відмінний дієтичний варіант. Виявляється, що приготувати солодке без цукру своїми руками – це простіше простого. Подивіться відео і переконайтеся!