Сьогодні приготуємо на десерт оригінальну страву — яблука в лаваші, а якщо точніше — хрусткі пиріжки з лаваша з начинкою із яблук. Такий рецепт я відкрила випадково: дуже захотілося поласувати чимось солодким, а з продуктів у наявності виявилися лише кілька яблук та тонкий лаваш. Ось і придумала, як їх поєднати для смачного десерту: зробити тонкі пиріжки з яблучною начинкою та посмажити їх на сковороді, попередньо вмочивши у збите яйце. Пиріжки вийшли настільки смачними, що я із задоволенням хочу поділитися цим рецептом з іншими господинями. Покроково відзняті фото покажуть усі тонкощі приготування.
Інгредієнти: Лаваш, Соняшникова олія, Цукор, Яблука, Яйце
Продукти:
- яблука – 2 шт.;
- лист лаваша тонкого – 1 шт.
- пісок цукровий – 60 гр.;
- яйця – 2 шт.;
- олія соняшникова – 80 гр.
Як приготувати пиріжки з лаваша на сковороді
Лист лаваша потрібно нарізати на невеликі прямокутники. Якого розміру — видно на фото.
Яблука вимити, зняти шкірку, видалити серединки та подрібнити на шматочки. Як Вам більше подобається, на кубики чи брусочки.
У тарілку вбити яйця та розмішати виделкою до однорідної маси.
Щоб пиріжки добре склеїлися, кожний прямокутник гарненько змастити яєчною сумішшю.
Далі на одну частину заготовки викласти трохи нарізаних яблук та притрусити цукром.
Тепер накриваємо яблука з цукром другою частиною лаваша і щільно придавлюємо пальцями краї пиріжка. Придавлюємо дуже ретельно, щоб краї добре склеїлися, і начинка не випадала при смаженні.
Наливаємо у сковороду олії, розжарюємо її. Кожен пиріжок занурюємо у збиту суміш та викладаємо на сковороду. Смажимо на сильному вогні по одній хвилині з кожної сторони.
Щоб пиріжки не були надто жирними, я злегка промокала кожен пиріжок з яблуками паперовим рушником.
Пиріжки з солодкою яблучною начинкою вийшли маленькі, хрусткі та дуже смачні. Можна викладати їх на блюдо та подавати гостям з чаєм або запашним узваром.