Роли з млинців із солодкою начинкою з гарбуза з рисом під шоколадним топінгом – це вишуканий гастрономічний ексклюзив, що характеризується вираженим акцентом шоколадної феєрії і тонким смаком ванільної карамелі. Гарбуз розкриває свої смакові нотки в поєднанні з карамеллю, пом’якшуючи млинцеву основу. Ідеальний варіант для оформлення тематичного чаювання з друзями. Про те, як звичайні млинці з начинкою з гарбуза і рису перетворити на справжній кулінарний шедевр, цей рецепт з покроковими фото.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Вершки, Вершкове масло, Гарбуз, Куркума, Молоко, Рис, Розчинна кава, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Цукрова пудра, Шоколад, Яйце
Інгредієнти:
Для млинців:
- 2 великих курячих яйця;
- ¼ ч. ложки солі;
- 3 столові ложки цукрового піску;
- 4 столові ложки (з гіркою) борошна;
- 600 мл, молока 2,6%;
- ½ ч. ложки куркуми;
- 50 мл, рослинної олії.
Начинка для ролів:
- 200 грам рису;
- 200 грам свіжого гарбуза;
- 4 столові ложки цукрового піску;
- 1 стручок ваніліну;
- 70 грам вершкового масла 72%;
Зміст
Для прикраси:
- 50 грам темного шоколаду;
- 50 мл вершків 10%;
- 0,5 ч. ложки розчинної кави;
- 0,5 ч. ложки цукрової пудри.
Як зробити роли з млинців з гарбузовою начинкою і шоколадним топінгом
Приготування млинців на молоці
У чаші для міксера змішуємо яйця, сіль, куркуму і цукор. Потім, по черзі вливаємо молоко (близько 300 мл) і всипаємо частину борошна (2 столові ложки). Потім, молоко, що залишилося і борошно. Таким способом замішування не з’являться грудочки в тісті. На млинцевій сковороді розігріваємо олію, гарячим вливаємо її в тісто і перемішуємо. Тісто на молоці для тонких млинців готове.
Зауважу, що куркума не несе ніякого смакового навантаження для млинців, а просто надає їм колір.
На млинцевій сковороді випікаємо тонкі млинці .
Як приготувати солодку начинку з гарбуза і рису для ролів
Рис заливаємо водою, всипаємо 2 столові ложки цукру і ставимо його на вогонь. Готуємо в’язку рисову кашу. Тим часом, займаємося гарбузом. Очищаємо йото від шкірки і нарізаємо на шматочки невеликого розміру. Форма тут не важлива. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, кладемо гарбуз. Стручок ванілі перерізуємо навпіл і витягаємо насіння. Самі палички теж кладемо на гарбуз, нехай віддають свій аромат. Посипаємо 2 ст. ложками цукру.
Карамелізуємо гарбуз близько 12 хвилин. Готовність визначається його кашоподібним станом.
Палички ванілі прибираємо, вони свою справу зробили. Пробиваємо гарбуз занурювальним блендером. Додаємо його до готового рису. За допомогою блендера все змішуємо.
Солодка гарбузова начинка для млинцевих ролів готова.
Млинець намазуємо начинкою і звертаємо його в трубочку.
Відрізаємо «хвостики», розрізаємо млинці на шматочки по косій і викладаємо на тарілку.
Як зробити шоколадний топінг в домашніх умовах
Вершки доводимо майже до кипіння і прибираємо з вогню. Опускаємо туди шматочки шоколаду і чекаємо, поки він розтопиться. За допомогою чайної ложки наносимо топпинг на млинцеві роли.
Ще я змішала 0,5 ч. л розчинної кави і 0,5 ч. л цукрової пудри і цим ароматним порошком припудрила роли.
На цьому солодкі домашні роли з млинців з начинкою з гарбуза з рисом під шоколадним топінгом готові. Готуйте – швидко і з задоволенням, їжте – красиво і з апетитом!