Солодка здобна паска на молоці – кращий рецепт здобного тіста для паски на Великдень

Без ароматної, здобної паски свято Пасхи буде не повноцінним. Така випічка є справжньою родзинкою столу, яка властива тільки цьому світлому святу. Кожна господиня хоче знайти рецепт, який дозволить зробити випічку просто ідеальною. У моєму будинку з року в рік жінки використовували цей простий рецепт і гості завжди говорили, що наша солодка здобна паска найкраща.

здобні паски

Для приготування пасхального здобного тіста потрібно:

  • дві склянки вершків,
  • склянка молока,
  • чотири склянки цукру,
  • борошно – скільки візьме тісто,
  • десять яєць,
  • 50 грамів дріжджів.

Як пекти здобну паску на молоці

Насамперед нагріваємо молоко і розмішуємо його з вершками і двома склянками борошна.

Потрібно дочекатися, коли суміш набуде температуру парного молочка, і розводимо в масі дріжджі, додаємо 2 цілих яйця і ставимо в тепле місце.

Як тільки тісто підніметься, додаємо в нього жовтки яєць, що залишилися, попередньо перетерті в цукром, і окремо збиті білки. Збивати білки потрібно максимально ретельно, ідеальним варіантом є стійка густа піна, тоді тісто вийде ніжним і м’яким.

Додаємо ще трохи борошна, щоб домогтися необхідної консистенції. Здобне тісто має добре відставати від рук і не липнути. Знову залишаємо тісто на деякий час, щоб воно ще раз піднялося.

Кладемо тісто в форми стільки, щоб не менше половини її залишилося вільною і в прогрітій духовці випікаємо смачні і солодкі здобні паски. Будьте готові до того, що дивовижно чудовий аромат буде розходитися по всьому дому.

Готові і остиглі паски посипаємо цукровою пудрою або поливаємо глазур’ю.

Свій варіант як приготувати смачні здобні паски пропонує “kuharochka Alina” в своєму відео-рецепті.