Старий, тобто перевірений досвідченими господинями, рецепт макаронника з сиром під сметанною скоринкою відомий не всім. Цей десерт наповнює дім неповторним ароматом сиру з ваніллю, та має надзвичайний смак.
Інгредієнти: Ванілін, Вершкове масло, Макарони, Сир, Сіль, Сметана, Цукор, Яйце
Простий у приготуванні солодкий макаронник із сиром і сметаною вартий уваги кожного. Він виходить ніжним, рум’яним, смачним і ситним, а зробити його дуже просто. Покроковий рецепт із фотографіями допоможе легко справитися з усіма процесами приготування десерту.
Складники:
- 300 грамів будь-яких макаронних виробів;
- 400 грамів твердого сиру;
- 2 яйця;
- 100 грамів цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- пів ч. л. солі;
- 20 грамів вершкового масла;
- 100 грамів сметани.
Як приготувати запіканку з макаронів і сиру
Насамперед, слід підготувати сир, тобто перетерти його через дрібне сито. Це потрібно для того, щоб позбутися великих крупинок і перетворити сир у більш однорідну масу.
Потім, необхідно вкинути макарони в кип’яток і варити їх на середньому вогні протягом 2-3 хвилин. Закривати каструлю кришкою не треба.
Для запіканки потрібні ледь недоварені макарони. Після того, як пройде зазначений час, їх необхідно відкинути на друшляк і промити під краном.
У великій посудині макарони необхідно з’єднати з сиром, цукровим піском, сіллю та ваніліном.
Потім, до отриманої суміші треба додати 2 курячі яйця й добряче перемішати все.
Пекти макаронник краще в роз’ємній формі. Так десерт буде легше, та без пошкоджень, вийняти після приготування. Дно дека слід застелити пергаментним папером і рясно змастити вершковим маслом (не лише дно, а й борти).
У підготовлену форму необхідно викласти суміш макаронів з сиром і щедро змастити її поверхню сметаною з допомогою ложки.
Макаронник із сиром потрібно пекти в розігрітій духовці при середній температурі протягом пів години. Наступні 5-7 хвилин допікати запіканку необхідно на великій температурі. Після приготування, десерт має повністю остигнути, залишаючись у формі.
Готовий макаронник із сиром під сметаною має апетитну рум’яну й красиву скоринку.
Коли макаронний десерт остигне, його потрібно розрізати на порційні шматки й подавати до столу.
Швидка й проста запіканка зі звичайних макаронів і сиру – це дуже смачно, ніжно й ароматно. Смачним доповненням до макаронника стане холодна сметана, джем, варення або густий кисіль із фруктів.