Якщо ви хочете надати торту або крему карамельний смак іриски, обов’язково освойте цей рецепт. Ванільна домашня карамель для торта, крему або начинки за цим рецептом виходить дуже смачна і ніжна. Її чудово можна використовувати у вигляді начинки для будь-яких десертів або додавати як соус до каші. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе швидко освоїти приготування.
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Вершкове масло, Вода, Інвертний сироп, Цукор
Нам знадобиться:
- 230 грам солодковершкового масла 82%;
- 2 ст. ложки інвертного сиропу;
- 60 мл гарячої питної води;
- 500 мл вершків 33% -35%;
- 10 грам ванільного цукру;
- 800 грам білого цукру.
Як зробити домашню карамель для крему і начинки
Готувати починаємо з того, що в сотейник з товстим дном всипаємо цукор і вливаємо прямо на цукор інвертний сироп.
Потім, вливаємо у всю цю масу гарячу воду, даємо суміші трохи постояти, щоб цукор весь розмокнув, і ставимо на вогонь. Поки готується карамель, перемішувати її не треба. Можна тільки силіконовим пензликом, змоченим у воді, проводити по бортику сотейника і змивати залишки цукру. Це не дозволить карамелі закристалізуватися. Кип’ятимо карамельні масу, не збавляючи вогонь, до темно-коричневого кольору. Знімаємо з плити. Який по інтенсивності має бути колір видно на фото.
За дві хвилини до того як карамель будуть готова, ставимо солодкі (обов’язково слідкуйте аби не були кислі) вершки разом з ваніліном підігріватися на вогонь. Коли вони досягнуть 60-70°С, вливаємо їх у гарячу карамель і перемішуємо.
Перекладаємо отриману суміш в посуд, в якій її буде зручно зберігати і охолоджуємо до 4°С. Потім, додаємо солодко-вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Готова домашня карамель, покрита харчовою плівкою в контакт, повинна повністю охолонути на столі.
Правильно приготовлена смачна домашня карамель буде повільно стікати з лопатки стрічкою, не утворюючи грудок. Як бачите на фото, це ідеальний карамельний соус-топінг для будь-яких страв. Наприклад для млинців, оладок чи солодких вареників.
Накрита харчовою плівкою в контакт ця, приготована в домашніх умовах, смачна ванільна карамель зберігається в холодильнику до моменту використання.