Я готую надзвичайно соковиті, м’які та апетитні стейки зі свинини з цибулею в мультиварці, з того часу, як на моїй кухні з’явилася ця чудова помічниця. Хочу запропонувати Вам цей рецепт, адже стейки в мультиварці виходять не лише ніжні та смачні, але й корисні. Приготоване таким способом м’ясо зберігає свою поживність та й обсмажити їх можна до будь-якого ступеня прожарки, стейк буде мати апетитну скориночку і не пересушиться. Цей рецепт вкрай простий, і я часто готую домашній правильний стейк в мультиварці, щоб побалувати рідних. Можна брати не тільки свинину, а й інший вид м’яса.
Інгредієнти: Перець чорний мелений, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Соєвий соус, Цибуля
Інгредієнти для цієї страви прості:
- свинина (биток або ошийок) – 700 гр.;
- цибуля ріпчаста – 40 гр.;
- рослинна олія – 15 гр.;
- соус соєвий – 20 гр.;
- кухонна сіль і мелений перець – за смаком.
Як посмажити стейк зі свинини в мультиварці
На першому етапі готування нарізаємо на шматки товщиною 1-1,5 см. свинячий ошийок або биток. Різати потрібно тільки поперек волокон.
Коли все м’ясо нарізали, шматки притрушуємо сіллю та перцем та складаємо їх один на одного, щоб м’ясо трохи постояло та просочилося спеціями. Вистачить 10-15 хвилин.
Далі чистимо цибулю для стейків, нарізаємо на тоненькі пластинки, вливаємо соєвий соус та відставляємо.
За той час, поки будуть смажитися стейки зі свинини, цибуля замаринується та стане ароматною та пікантною.
Тепер в мультиварці встановлюємо режим «Мультиповар». Найкраща температура для обсмажування свинячих стейків — 120 °С.
Змащуємо чашу мультиварки рослинною олією силіконовим пензликом, чекаємо, доки вона прогріється. Кладемо на дно в один шар шматки м’яса, закриваємо кришку та чекаємо 3-4 хвилини. Далі відкриваємо кришку, стейки перевертаємо, повторюємо попередній процес. Стейки за цей час добре просмажилися, мають рум’яну скориночку та ніжне, соковите м’ясо всередині. На фото нижче — обсмажування покроково.
Коли всі стейки повністю обсмажимо, вимиваємо мультиварку від залишків м’ясного соку та олії.
Приступаємо до приготування цибулі, встановлюємо режим «Жарка», прогріваємо чашу, вливаємо олію та висипаємо в чашу цибулю в маринаді з соєвого соусу.
Смажимо її, весь час помішуючи силіконовою лопаткою, доки цибуля не стане кольору карамелі.
Готову цибулю викладаємо зверху на м’ясо.
На фото внизу я спеціально порізала стейк на шматочки, щоб Ви побачили, яким апетитним та соковитим він вийшов у мультиварці.
Дуже смакує до стейків зі свинини гострий хрін та гірчиця. Також можна подати кетчуп.