З усіх м’ясних страв я найбільше люблю відбивні з свинячого м’яса, якщо вони правильно приготовані. Адже такі, добре обсмажені та соковиті шматки м’яса смакують усім. Коли я робила перші кроки в кулінарії, відбивні виходили у мене пересушеними та жорсткуватими. Та оскільки я весь час експериментую, одного разу після обсмаження поставила страву, щоб «дійшла», в духовку. Відбивні вийшли такими соковитими та ніжними, що просто танули у роті. Зауважу, що ароматні відбивні зі свинини в духовці, я готую в клярі з додаванням сиру. Сьогодні хочу поділитися своїм коронним та улюбленим рецептом з Вами. Покроковий фото-рецепт усе детально покаже та розповість.
Інгредієнти: Борошно, Молоко, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Свинина, Сир, Сіль, Яйце
Інгредієнти:
- м’якоть свинини – 500 гр.;
- сир – 100 гр;
- свіжі яйця – 2 шт.;
- молоко – 0,5 склянки;
- борошно – 200 гр.;
- рослинна олія – для смаження;
- сіль, перець – за смаком.
Свинину для відбивних потрібно вибирати якісну та бажано свіжу. Вибраний шматок м’яса добре промити під проточною водою, зачистити зайвий жир та плівки.
Гострим ножем нарізати м’ясо поперек волокон шматками товщиною 1-2 сантиметри.
Заготовки посолити та поперчити. Молоточком відбити з кожної сторони. Залишимо м’ясо промаринуватися, а тим часом приготуємо кляр.
Як зробити сирний кляр для відбивних
До двох яєць додати сіль та збити виделкою.
Влити молоко.
Натерти на великій тертці сир та всипати до яєць та молока.
Гарненько перемішати вінчиком суміш до однорідності кляру.
Як смачно приготувати соковиті відбивні в духовці
Відбиті та замариновані шматки свинини обваляти в борошні з усіх боків.
Кілька разів занурити у кляр, щоб до них пристало якомога більше сиру.
Далі знову ретельно обваляти в борошні з кожної сторони.
Викласти на розпечену сковороду з олією та обсмажити до появи золотистої скориночки кожну сторону.
Деко для запікання вистелити фольгою та перекласти рум’яні відбивні. У деко налити води десь на один сантиметр. Відправити деко в гарячу духовку на одну годину при температурі 180 градусів.
Ароматні, ніжні та соковиті, із золотавою скориночкою відбивні зі свинини — це універсальна страва, яку можна приготувати і в будень, і до святкового столу. До неї підходить будь-який гарнір: макарони, гречка, картопляне пюре або рагу з овочів. Готуйте та їжте на здоров’я!