Соковиті відбивні зі свинини в духовці в сирному клярі

З усіх м’ясних страв я найбільше люблю відбивні з свинячого м’яса, якщо вони правильно приготовані. Адже такі, добре обсмажені та соковиті шматки м’яса смакують усім. Коли я робила перші кроки в кулінарії, відбивні виходили у мене пересушеними та жорсткуватими. Та оскільки я весь час експериментую, одного разу після обсмаження поставила страву, щоб «дійшла», в духовку. Відбивні вийшли такими соковитими та ніжними, що просто танули у роті. Зауважу, що ароматні відбивні зі свинини в духовці, я готую в клярі з додаванням сиру. Сьогодні хочу поділитися своїм коронним та улюбленим рецептом з Вами. Покроковий фото-рецепт усе детально покаже та розповість.

Інгредієнти:

  • м’якоть свинини – 500 гр.;
  • сир – 100 гр;
  • свіжі яйця – 2 шт.;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • борошно – 200 гр.;
  • рослинна олія – для смаження;
  • сіль, перець – за смаком.

Свинину для відбивних потрібно вибирати якісну та бажано свіжу. Вибраний шматок м’яса добре промити під проточною водою, зачистити зайвий жир та плівки.

Соковиті відбивні зі свинини в духовці в сирному клярі

Гострим ножем нарізати м’ясо поперек волокон шматками товщиною 1-2 сантиметри.

Соковиті відбивні зі свинини в духовці в сирному клярі

Заготовки посолити та поперчити. Молоточком відбити з кожної сторони. Залишимо м’ясо промаринуватися, а тим часом приготуємо кляр.

Соковиті відбивні зі свинини в духовці в сирному клярі

Як зробити сирний кляр для відбивних

До двох яєць додати сіль та збити виделкою.

Сирний кляр для відбивних

Влити молоко.

Соковиті відбивні в клярі

Натерти на великій тертці сир та всипати до яєць та молока.

Сирний кляр для відбивних

Гарненько перемішати вінчиком суміш до однорідності кляру.

Сирний кляр для відбивних

Як смачно приготувати соковиті відбивні в духовці

Відбиті та замариновані шматки свинини обваляти в борошні з усіх боків.

Соковиті відбивні зі свинини в духовці в сирному кляреСирний кляр для відбивних

Кілька разів занурити у кляр, щоб до них пристало якомога більше сиру.

Соковиті відбивні зі свинини в духовці в сирному клярі

Далі знову ретельно обваляти в борошні з кожної сторони.

Соковиті відбивні зі свинини в духовці в сирному клярі

Викласти на розпечену сковороду з олією та обсмажити до появи золотистої скориночки кожну сторону.

Соковиті відбивні зі свинини в духовці в сирному клярі

Деко для запікання вистелити фольгою та перекласти рум’яні відбивні. У деко налити води десь на один сантиметр. Відправити деко в гарячу духовку на одну годину при температурі 180 градусів.

Соковиті відбивні зі свинини в духовці в сирному клярі

Ароматні, ніжні та соковиті, із золотавою скориночкою відбивні зі свинини — це універсальна страва, яку можна приготувати і в будень, і до святкового столу. До неї підходить будь-який гарнір: макарони, гречка, картопляне пюре або рагу з овочів. Готуйте та їжте на здоров’я!