Не знаю як у кого, але у моїх чоловіків, якщо кажуть, що хочеться м’яса, це значить їм хочеться відбивних. З’їдять соковиту свинячу відбивну, і голод, і гостре бажання “поїсти м’яска”, у них швидко проходить. Для приготування смачних відбивних, головне, купити правильний шматок м’яса: свіжий і красивий, довгастої форми для зручного нарізування шматків. Непоганим вибором буде свиняча філейка: ребра зрізати для бульйону, а підребернуа частина відмінно підійде для приготування нашої страви.
Інгредієнти: Борошно, Кріп, Майонез, Перець чорний мелений, Свинина, Сіль, Спеції, Часник, Яйце
Інгредієнти для відбивних:
- 800 гр свинини;
- 3 яйця;
- 200 гр борошна;
- сіль перець;
- трави для м’яса.
Для часникового соусу:
- 150 гр майонезу;
- 3 зубчики часнику;
- кріп.
Як зробити відбивні зі свинини
Борошно висипаємо в плоску тарілку, досить широку, адже в ній повноцінно повинен розміститися шматок відбитого м’яса.
Яйця злегка збиваємо в окремій тарілці, додаємо сіль і улюблені приправи до м’яса.
Нарізаємо невеликими скибками м’ясо. Відбиваємо молотком. Приступаючи до цієї процедури, раджу м’ясо укрити харчовою плівкою, щоб потім не вимивати всю кухню від бризок. Злегка посолити і присипати меленим перчиком.
Ну ось, на фото вже все готово.
Ставимо сковороду на плиту, розігріваємо олію.
Занурюємо відбивну в борошно, ретельно притискаємо, намагаючись захопити побільше борошна.
Потім, переміщаємо в тарілку зі збитими яйцями.
Замочуємо з усіх боків і відправляємо на сковороду. Готуємо на слабкому вогні до приємної коричневої скоринки з обох сторін.
Прожарені відбивні котлети складаємо стопкою в окремому посуді.
Тепер готуємо часниковий соус. Видавлюємо або натираємо часник в порцію майонезу.
Додаємо подрібнений кріп.
Все змішуємо.
Пропорції інгредієнтів можна змінити, але запах соусу повинен пронизувати часниковим ароматом.
Смачні і соковиті свинячі відбивні з білим соусом – смакота.
Гарнір до таких ласощів підійде будь-який. Можна як на фото, просто з маринованим помідором і хлібом. Але, скажу по секрету, що найулюбленіший у нас гарнір – це проста пюрешка. Їжте смачно і з задоволенням.