Вся моя родина так любить смажені котлети, що готові їсти їх кожного дня. Та будь-яку страву, навіть найулюбленішу, потрібно урізноманітнювати. Тому я дуже часто експериментую з кулінарними рецептами. І чудовий результат мого творчого підходу — поява на домашньому столі соковитих рубаних курячих котлет зі сметаною. Мій син називає їх котлети «Ням-Ням». Пропоную і Вам приготувати смачні рубані котлети з курки за моїм простим та легким рецептом з покроково відзнятими фото. А це цей рецепт гарний тим, що не потрібно потім мити м’ясорубку.
Інгредієнти: Куряча грудка, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Соняшникова олія, Цибуля, Яйце
Для фаршу беру: куряче філе 1 шт. (600 грамів), моркву – 1 шт., цибулю – 1 шт., 1 яйце, сметану 15% – 2 ст. л. з гіркою, сіль і мелений чорний перець – за смаком.
Як приготувати рубані курячі котлети з грудок
Перше за все потрібно підготувати м’ясо. Я нарізаю філе курки гострим ножем на смужки, а потім рубаю на дрібні кубики.
Очищену морквину (середнього розміру) натираю на великій тертці, цибулю ножем шаткую на дрібні частинки. Для швидкого подрібнення овочів можна скористатися блендером.
Всі продукти викладаю в миску, додаю сире яйце, кладу сіль та перець за смаком. Щоб фарш був більш соковитим (адже куряча грудка трохи сухувата), кладу у нього нежирну сметану. Відставляю миску з фаршем на півгодини, щоб він промаринувався.
Коли фарш готовий, починаю формувати котлети для обсмажування. Поруч з мискою з фаршем ставлю тарілку з холодною водою. Намочую у воді руки та роблю невеликі котлетки. Сковорідка з соняшниковою олією уже розігріта, викладаю на неї заготовки та обсмажую їх на середньому вогні з обох сторін до появи золотистої скоринки.
Рубані котлети з курячого філе виходять апетитними, ніжними та пухкими, з соковитими шматочками м’яса та невимовно смачними. Недаремно син дав смачну назву: «Ням-Ням». Якщо у Вас раптом вони залишаться, розігрівати не потрібно, котлети смачні і холодні.
Такі рубані курячі котлети відмінно поєднуються з кашею, картопляним пюре чи вермішеллю. Також добре смакують вони з вінегретом або будь-яким салатом із свіжих овочів.