Соковиті рубані курячі котлети “Ням-Ням”

Вся моя родина так любить смажені котлети, що готові їсти їх кожного дня. Та будь-яку страву, навіть найулюбленішу, потрібно урізноманітнювати. Тому я дуже часто експериментую з кулінарними рецептами. І чудовий результат мого творчого підходу — поява на домашньому столі соковитих рубаних курячих котлет зі сметаною. Мій син називає їх котлети «Ням-Ням». Пропоную і Вам приготувати смачні рубані котлети з курки за моїм простим та легким рецептом з покроково відзнятими фото. А це цей рецепт гарний тим, що не потрібно потім мити м’ясорубку.

Для фаршу беру: куряче філе 1 шт. (600 грамів), моркву – 1 шт., цибулю – 1 шт., 1 яйце, сметану 15% – 2 ст. л. з гіркою, сіль і мелений чорний перець – за смаком.

Соковиті рубані курячі котлети

Як приготувати рубані курячі котлети з грудок

Перше за все потрібно підготувати м’ясо. Я нарізаю філе курки гострим ножем на смужки, а потім рубаю на дрібні кубики.

Очищену морквину (середнього розміру) натираю на великій тертці, цибулю ножем шаткую на дрібні частинки. Для швидкого подрібнення овочів можна скористатися блендером.

Соковиті рубані курячі котлети

Всі продукти викладаю в миску, додаю сире яйце, кладу сіль та перець за смаком. Щоб фарш був більш соковитим (адже куряча грудка трохи сухувата), кладу у нього нежирну сметану. Відставляю миску з фаршем на півгодини, щоб він промаринувався.

Соковиті рубані курячі котлети

Коли фарш готовий, починаю формувати котлети для обсмажування. Поруч з мискою з фаршем ставлю тарілку з холодною водою. Намочую у воді руки та роблю невеликі котлетки. Сковорідка з соняшниковою олією уже розігріта, викладаю на неї заготовки та обсмажую їх на середньому вогні з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Рубані котлети з курячого філе виходять апетитними, ніжними та пухкими, з соковитими шматочками м’яса та невимовно смачними. Недаремно син дав смачну назву: «Ням-Ням». Якщо у Вас раптом вони залишаться, розігрівати не потрібно, котлети смачні і холодні.

Соковиті рубані котлети з курячої грудки

Такі рубані курячі котлети відмінно поєднуються з кашею, картопляним пюре чи вермішеллю. Також добре смакують вони з вінегретом або будь-яким салатом із свіжих овочів.

Рубані котлети з курячих грудок