Соковиті курячі відбивні сформовані в кільці - смачні та рівні

Соковиті курячі відбивні в кулінарному кільці – смачні, рівні та красиві

Куряча грудка – відмінний харчовий продукт: корисний, доступний та поживний. Але все ж курятина, як і більшість корисних продуктів, на смак, погодьтеся, так собі… А якщо вже казати відверто, смаку в неї практично ніякого, та й за структурою м’ясо досить сухе та волокнисте.
Саме тому кулінари постійно намагаються для неї знайти нові способи обробки, використовують додатково маринади та ароматні спеції, щоб додати цьому цінному продукту більш вираженого смаку. Сьогодні пропоную поекспериментувати та приготувати соковиті та ніжні курячі відбивні в клярі. Звертаю увагу, що формувати цю гарячу м’ясну закуску будемо особливим способом – у кулінарному кільці.

Тож, маємо свіжу курячу грудку і наше завдання на сьогодні – приготувати оригінальну страву, не використовуючи, при цьому, екзотичних спецій чи рідкісних інгредієнтів. Намітимо скоріше план дій та приступимо до його втілення в життя!

Як зробити курячі відбивні в кулінарному кільці

Для початку, потрібно обов’язково замаринувати куряче філе. Грудку з усіх сторін обсипаємо ароматними спеціями: сумішшю перців та сухим часником, базиліком та коріандром, розмарином та чебрецем або будь-якими травами за своїм смаком.

На наступному кроці приготування потрібно добряче збризнути філе соком лимона. Кислота змусить згорнутися білки на поверхні м’яса, що зробить його більш соковитим.

Далі, поливаємо курятину рослинною олією. Цей крок потрібен для того, щоб утворити додатковий захисний шар, який не дасть м’ясу взяти зайвої солі чи віддати такий потрібний для курятини сік.

І тільки наостанок можна, нарешті, посолити курятину. Також рекомендую додати зовсім трішки цукру. Це потрібно для смакового балансу.

Відбивні з курячої грудки

Складаємо підготовлене філе в контейнер та відправляємо його на ніч в холодильник. За цей час м’ясо добряче промаринуєься та набуде неповторного смаку й аромату.

Якщо ви поспішаєте чи не встигли замаринувати куряче філе з вечора, то можна готувати підготовлену вище описаним способом куряче м’ясо і майже одразу. І така страва теж буде смачна і придатна до вживання. Однак, ми почекаємо, адже нам потрібен приголомшливий результат – соковиті курячі відбивні!

З однієї курячої грудки можна приготувати цілих три порції відбивних. Адже, ми маємо дві великі половинки філе та два маленьких шматочки, з яких як раз вийде ціла порція.

Обробну дошку вкриваємо харчовою плівкою, кладемо порційний шматок філе, накриваємо плівкою зверху та ретельно відбиваємо кулінарним молотком.

Соковиті курячі відбивні

Відбили один бік філе, разом з плівкою перевернули на інший і повторили процедуру. Погодьтеся, відбивати м’ясо в плівці неймовірно зручно, адже кухня залишається чистою.

Смачні курячі відбивні

В результаті маємо три м’яких та ароматних, але потворно безформних шматки м’яса. Тут на виручку нам прийде чудесне кільце, не чарівне, звичайно, а кондитерське! Взагалі, дуже добре мати під рукою цілий набір таких кілець (і не тільки кілець, а ще й трикутників, сердечок та інших форм). Але не біда, якщо такого інвентарю у вас на кухні немає. Достатньо взяти консервну банку відповідного діаметру та вирізати обережно обидва дна. На цьому саморобне шеф-кільце готове!

Для подальших маніпуляцій нам знадобиться плівка та силіконовий пензлик, висівки чи сухарі для панірування, а в якості льєзона – збите яйце. Можна ретельно розколотити його виделкою, а можна для зручності скористатися спеціальним шейкером.

Соковиті відбивні з курячого філе

Дошку вкриваємо плівкою, ставимо на неї наше кільце та розміщуємо всередині шматок філе. Будь-яким зручним способом (руками, ложкою чи товкачиком) розрівнюємо м’ясо, поки воно не заповнить всю площу і не стане ідеально круглої форми.

Курячі відбивні формовані в кільці

Далі, змащуємо курятину яйцем за допомогою кулінарного пензлика та посипаємо паніруванням. Після цього, кільце можна зняти, а відбивну обережно перевернути за допомогою плівки другим боком догори.

Соковиті відбивні з курячого філе

Процедуру повторюємо: обмазуємо льєнезом та посипаємо паніруванням. І ось вже красива та акуратна відбивна готова. Аналогічні дії повторюємо з іншим великим шматком курятини. Маленькі шматочки м’яса під час формування додатково промазуємо яйцем, щоб склеїти в цільну відбивну.

Відбивні з курячої грудки

Залишається зовсім трішки – розігріти аерогриль чи звичайну сковороду та підсмажити наші відбивні в невеликій кількості олії. До готовності достатньо витримати їх по -5-6 хвилин на кожному боці.

Соковиті відбивні з курячого філе

Якщо збите яйце залишиться, то можна обмазати відбивні ним ще зверху панірування. В такому випадку, під час запікання на поверхні утвориться апетитна та рум’яна скоринка!

Соковиті курячі відбивні

На цьому, наше завдання можна вважати виконаним: ми перетворили повсякденне куряче філе в ніжну страву з неповторним ароматом. Додатково можна пофантазувати над гарніром, але можна подати відбивні з банальним але смачним картопляним пюре.

Соковиті курячі відбивні

Як бачите, не знадобилося ніякої екзотики, лише присутні на кожній кухні продукти та приладдя. Ну і, звісно ж, трохи фантазії! 😉