Соковиті курячі котлети з морквою, цибулею та зеленню

Соковиті курячі котлети з ніжним курячим філе навдивовижу смачні й корисні, особливо, якщо готувати їх з додаванням сирої моркви та невеликою кількістю зелені. Такі котлети сподобаються навіть дітям, не дивлячись на те, що їм, можливо, не до вподоби морква. З допомогою покрокового рецепта з фото, просто, й без особливих старань, кожній господині вдасться приготувати м’які й соковиті котлети з курки з морквою та нотками пряних трав. Ця страва, крім того, що дуже смачна ще й неабияк корисна.

Складники:

  • 500 грамів курячого філе;
  • 50 грамів черствої булки (без кірки);
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 100 грамів моркви;
  • 2 ст. л. вершків;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • чорний мелений перець;
  • маленький пучок зелені (кропу, петрушки, базиліку);
  • сіль;
  • рослинна олія.

Як приготувати соковиті курячі котлети з курячої грудки з морквою, цибулею та зеленню

Для початку, потрібно замочити в вершках шматок черствої булки. Завдяки їй, фарш матиме ніжну консистенцію.

Курячі котлети з морквою

Куряче філе, булку, що розмокне, цибулю й очищену сиру моркву треба пропустити через м’ясорубку. Потім, додати до них сире яйце, зелень, сіль і перець.

Курячі котлети з морквою

Для того щоб збагатити фарш киснем, його варто збити ложкою, потім, додати розм’якшеного вершкового масла та знову перемішати, злегка збиваючи. Після цього, котлети готові до смаження. Фарш необхідно набирати ложкою та розкладати його на розігріту з рослинною олією сковороду.

Курячі котлети з морквою

Котлетки слід смажити до золотистої скоринки окремими порціями.

Соковиті курячі котлети з морквою, цибулею і зеленню

Коли всі котлети підсмажаться, їх потрібно знову помістити в сковорідку, зменшити вогонь, накрити кришкою та прогріти протягом 10 хвилин.

Соковиті курячі котлети з морквою, цибулею і зеленню

Котлети виглядають дуже гарно зовні та мають неперевершений соковитий смак.

Соковиті курячі котлети з морквою, цибулею і зеленню

Гарніром до них може бути картопля, приготована різними способами, овочеві салати, тушковані овочі, каші з будь-яких круп, макаронні вироби.

Соковиті курячі котлети з морквою, цибулею і зеленню

Ніжні й соковиті котлети з курки легко тануть у роті. Приготувавши їх вперше, простою й дуже доступною стравою захочеться смакувати знову й знову.

Соковиті курячі котлети з морквою, цибулею і зеленню

З допомогою дієтичних ніжних курячих котлет господиням вдасться побалувати своїх рідних апетитною смакотою.