Соковиті котлети зі свинини та курячої грудки

Котлети – це не лише дуже смачно. Їх упевнено можна назвати універсальною, швидкою та «зручною» стравою. Найчастіше котлети готують із суміші свинячого та курячого фаршу. Це ідеальне, соковите й смачне поєднання.

Страва приносить максимум смачного задоволення дітям і дорослим. Ось один із варіантів приготування соковитих котлет зі свинини та філе курки.

Складники:

Котлети зі свинини і курки

  • 400 грамів свинячого м’яса;
  • 1 куряче філе;
  • 3-4 цибулі середнього розміру;
  • сіль, спеції для м’ясних страв;
  • рослинна олія (для того щоб смажити котлети).

Як приготувати котлети зі свинини та курки

Спершу, варто підготувати всі компоненти необхідні для приготування котлет: свинину та курятину слід нарізати невеликими брусками, цибулю почистити й, теж, подрібнити на частини. М’ясо з цибулею потрібно пропустити через м’ясорубку (фарш буде ніжнішим, якщо його перекрутити два рази).

Подрібнені складники необхідно ретельно перемішати, додати до них сіль і спеції за смаком. Багато хто додає до фаршу яйце, але досвідчені господині рекомендують не використовувати його, тому що з ним фарш має рідку структуру. Аргументи «проти» знайшлися й щодо розмоченого хліба, через його вміст фарш стає пухкішим і котлети можуть розвалюватися під час смаження. На фото добре видно, що м’ясна суміш без яйця та хліба досить щільна.

Котлети зі свинини і курки

Після приготування фаршу, потрібно добряче розігріти сковорідку з олією й викласти на неї котлети. Формувати їх досить просто. Для цього потрібно змочити руки водою чи олією, відміряти ложкою трохи фаршу, зробити з нього спершу кульку, а потім ледь придавити її, формуючи котлету овальної або круглої форми. Нерівні краєчки можна підправити, надавши їй акуратного вигляду.

Котлети зі свинини і курячої грудки

Смажити котлети зі свинини та курятини потрібно по 5-7 хвилин з кожного боку. Майже 15 хвилин і смачною стравою можна насолоджуватися.

Котлети зі свинини і курячої грудки

Щоб бути впевненим, на сто відсотків, що котлети не будуть сирими, їх варто протушкувати на сковороді з невеликою кількістю води 10-15 хвилин. Ще на дно каструлі можна розмістити тонкі пластинки картоплі й, так само, протушкувати.

Котлети зі свинини і курячої грудки

Завдяки легкому рецепту, всього за 30 хвилин можна смакувати дивовижними котлетами зі свинини та курятини.

Котлети зі свинини і курячої грудки

Мінімальна кількість складників, а результат виходить приголомшливим. Такі котлети ідеально доповнять будь-який гарнір і стануть бажаною стравою на святковому чи буденному столі.