Сьогоднішня наша страва – смачна та соковита свинина з соусом наршараб запечена в духовці у фользі. Для того, щоб смачно запекти свиняче м’ясо в духовці за цим рецептом потрібно зовсім небагато: обрати гарний шмат свинячого ошийку, підібрати букет ароматних спецій та запастися гранатовим соусом наршараб. Соковиту та неймовірно ароматну запечену свинину слід скоріше подавати до столу – просто з пилу з жару. Але, свій неповторний смак м’ясо не втрачає і після охолодження. Тож, запечена свинина може бути як гарячою, так і холодною закускою на вашому столі. Швидко та правильно приготувати вдома соковиту свинину господиням допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Зіра, Кмин, Паприка, Перець гострий червоний мелений, Сіль, Соус наршараб, Шия свиняча
Інгредієнти:
- свинячий ошийок – 900 грам;
- морська сіль – 1,5 ч. ложки;
- кмин – 0,5 ч. ложки;
- зіра – 0,5 ч. ложки;
- сушений майоран – 0,5 ч. ложки;
- суміш паприки та перцю чилі – 1 ч. ложка;
- гранатовий соус наршараб – 2 ст. ложки.
Зміст
Як запекти свинину з соусом наршараб смачно
Шматок свинячого ошийку ретельно промиваємо, видаляємо непотрібні плівки та прожилки.
Із вказаних спецій робимо суміш та добряче натираємо ними м’ясо з усіх сторін. Кладемо ошийок до застеленої фольгою форми для запікання та залишаємо просочуватися ароматами спецій, приблизно, на 10 хвилин.
Після цього, поливаємо м’ясо гранатовим соусом, загортаємо вільні краї фольги та ставимо в попередньо прогріту духовку запікатися десь на годину. Витримуємо температурний режим 190 градусів.
Після цього, готову свинину під гранатовим соусом наршараб дістаємо з духовки та залишаємо на деякий час, трохи охолонути. Через 20-25 хвилин розгортаємо фольгу, щоб переконатися, що м’ясо достатньо запеклося у суміші соусу, спецій та власного соку. Наступне фото демонструє його апетитний вигляд, але, на жаль, не передає звабливо п’янкий аромат страви. 😉
Для подачі до столу у якості гарячої закуски, достатньо нарізати запечену свинину на порційні шматочки, викласти до сервірувального блюда та полити зверху ароматним соусом.
В якості гарніру до ніжної свинини під соусом наршараб можна подати картоплю в будь-якому вигляді (відварну, запечену або у вигляді пюре), а також овочі – свіжі, мариновані або тушковані.
Свинина з гранатовим соусом наршараб – відео-рецепти
Про те, як ще можна смачно приготувати свиняче м’ясо в гранатовому соусі дізнайтесь з відео.
Вишуканий, м’який та соковитий стейки зі свинини під соусом наршараб з простим рисовим гарніром.
А це – дивовижно смачна свиняча вирізка під гранатовим соусом. Скористайтесь порадами автора відео.
І останній на сьогодні відео-рецепт – соковита свинина в духовці в гранатовому соусі. Автор цього відео для приготування страви використовує лише запікання в духовці. Спробуйте скористатись його порадами.