Соковита свинина з соусом наршараб запечена в духовці у фользі

Сьогоднішня наша страва – смачна та соковита свинина з соусом наршараб запечена в духовці у фользі. Для того, щоб смачно запекти свиняче м’ясо в духовці за цим рецептом потрібно зовсім небагато: обрати гарний шмат свинячого ошийку, підібрати букет ароматних спецій та запастися гранатовим соусом наршараб. Соковиту та неймовірно ароматну запечену свинину слід скоріше подавати до столу – просто з пилу з жару. Але, свій неповторний смак м’ясо не втрачає і після охолодження. Тож, запечена свинина може бути як гарячою, так і холодною закускою на вашому столі. Швидко та правильно приготувати вдома соковиту свинину господиням допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 900 грам;
  • морська сіль – 1,5 ч. ложки;
  • кмин – 0,5 ч. ложки;
  • зіра – 0,5 ч. ложки;
  • сушений майоран – 0,5 ч. ложки;
  • суміш паприки та перцю чилі – 1 ч. ложка;
  • гранатовий соус наршараб – 2 ст. ложки.

Як запекти свинину з соусом наршараб смачно

Шматок свинячого ошийку ретельно промиваємо, видаляємо непотрібні плівки та прожилки.

Із вказаних спецій робимо суміш та добряче натираємо ними м’ясо з усіх сторін. Кладемо ошийок до застеленої фольгою форми для запікання та залишаємо просочуватися ароматами спецій, приблизно, на 10 хвилин.

Свинина в фользі запечена в духовці з гранатовим соусом

Після цього, поливаємо м’ясо гранатовим соусом, загортаємо вільні краї фольги та ставимо в попередньо прогріту духовку запікатися десь на годину. Витримуємо температурний режим 190 градусів.

Свинина в фользі запечена в духовці з гранатовим соусом

Після цього, готову свинину під гранатовим соусом наршараб дістаємо з духовки та залишаємо на деякий час, трохи охолонути. Через 20-25 хвилин розгортаємо фольгу, щоб переконатися, що м’ясо достатньо запеклося у суміші соусу, спецій та власного соку. Наступне фото демонструє його апетитний вигляд, але, на жаль, не передає звабливо п’янкий аромат страви. 😉

Запечена свинина з соусом наршараб в духовці у фользі

Для подачі до столу у якості гарячої закуски, достатньо нарізати запечену свинину на порційні шматочки, викласти до сервірувального блюда та полити зверху ароматним соусом.

Запечена свинина з соусом наршараб в духовці у фользі

В якості гарніру до ніжної свинини під соусом наршараб можна подати картоплю в будь-якому вигляді (відварну, запечену або у вигляді пюре), а також овочі – свіжі, мариновані або тушковані.

Свинина з гранатовим соусом наршараб – відео-рецепти

Про те, як ще можна смачно приготувати свиняче м’ясо в гранатовому соусі дізнайтесь з відео.

Вишуканий, м’який та соковитий стейки зі свинини під соусом наршараб з простим рисовим гарніром.

А це – дивовижно смачна свиняча вирізка під гранатовим соусом. Скористайтесь порадами автора відео.

І останній на сьогодні відео-рецепт – соковита свинина в духовці в гранатовому соусі. Автор цього відео для приготування страви використовує лише запікання в духовці. Спробуйте скористатись його порадами.