Соковита свинина з грибами, сиром і овочами запечена в духовці

М’ясні страви завжди є пріоритетними в нашій родині і, найчастіше, для їх приготування використовується м’ясо свинини. Сьогодні я представлю рецепт дуже смачної страви, яку можна сміливо подати на святковий стіл. Це буде свинина, запечена в духовці під «шубою» з грибів і овочів. Детальний опис кожного кроку приготування цієї страви дивіться в моєму рецепті з фото.

Зміст

Як запекти соковиту свинину в духовці з грибами, сиром і овочами

Приготувати таку страву дуже просто. Почнемо з того, що свинину я порізала шматочками поперек волокон, товщиною 1-1,5 сантиметра.

Свинина з грибами і овочами

Потім, шматки м’яса потрібно відбити молотком або спеціальним інструментом, як у мене, званим розм’якшувач для м’яса.

Свинина з грибами і овочами

Як приготувати маринад для м’яса свинини

Для його приготування я використовувала такі продукти:

  • крохмаль картопляний – 1 столова ложка;
  • олія рослинна – 1 столова ложка;
  • гірчиця – 1 столова ложка;
  • яйце куряче – 1 штука;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції «Для м’яса».

У такій заливці, також, можна маринувати і куряче м’ясо. Перебуваючи в холодильнику в такий марінадной заливці, будь-яке м’ясо не псується до чотирьох днів.

Отже, продукти для маринаду ретельно перемішуємо. Зручно для цього використовувати віночок для яєць.

Свинина з грибами і овочами

Розміщуємо в контейнер м’ясо. При цьому, потрібно постаратися гарненько втерти підготовлену яєчно-масляну масу в кожен шматочок. Контейнер закриваємо і відправляємо в холодильник, бажано, на добу.

Свинина з грибами і овочами

Займемося підготовкою грибної і овочевої «шубки» для свинини.

Опеньки, 150 грам, вимиємо й наріжемо досить великими шматочками.

Свинина з грибами і овочами

Обсмажити гриби на рослинній олії протягом 10 хвилин.

Свинина з грибами і овочами

1 велику цибулину очистити і подрібнити кубиком.

Свинина з грибами і овочами

Моркву натремо на тертці з великим перетином.

Свинина з грибами і овочами

Додати до грибів овочі і обсмажити їх разом ще кілька хвилин, посолити продукти на смак.

Свинина з грибами і овочами

Після того, як засмажка трохи охолоне, до неї слід додати 2 столові ложки майонезу.

Свинина з грибами і овочами

Перемішаємо майонез зі смаженими овочами і грибами, і відставити.

Свинина з грибами і овочами

Промариноване м’ясо викладаємо в ємність для запікання, укладаючи шматки щільно один до одного.

Соковита свинина з грибами, сиром і овочами запечена в духовці

На м’ясо викладаємо зажарку з майонезом.

Соковита свинина з грибами, сиром і овочами запечена в духовці

Зверху викладаємо нарізаний кільцями великий помідор.

Соковита свинина з грибами, сиром і овочами запечена в духовці

Засипаємо вміст дека 100-150 грамами натертого на тертці сиру.

Свинина запечена в духовці з грибами і сиром

Ємність з м’ясом прикриваємо зверху фольгою і відправляємо в духовку на 1 годину, при температурі 180-200ºС.

Свинина запечена в духовці з грибами і сиром

Готове запечене м’ясо ріжемо на порційні шматки і розкладаємо по тарілках.

Свинина запечена в духовці з грибами і сиром

Свинина, запечена в духовці з грибами і сиром, виходить дуже соковитою і ніжною. М’ясо, просто, тане в роті. Не вірите?! Спробуйте приготувати цю страву самостійно, користуючись підказками мого рецепту з покроково зробленими фото.