Серед безлічі рецептів незвичайних страв відомого англійського кухаря Джеймі Олівера я відкрила для себе і салат із сочевиці. Не зволікаючи відправилась до магазину по необхідні продукти. І ось вже на моїй кухні кипить робота, а вся родина в очікуванні нової страви. Сьогодні у нас сочевиця з куркою і овочами чи то смачний курячий теплий салат із сочевиці зеленої. На підготовку та приготування страви я витратила близько 1,5 годин, а в результаті отримала ароматну та вельми смачну страву. Він підійде до рибних та м’ясних закусок, до того ж, подавати його можна навіть в холодному вигляді. Як на мене, охолодженим салат смакує не гірше гарячого варіанту. Як завжди, весь процес приготування нової страви я покроково відзняла на фото, які допоможуть вам самостійно приготувати цей смачний та корисний салат з сочевицею на власній кухні.
Інгредієнти: Біле вино, Болгарський перець, Вода, Зелень петрушки, Куряча грудка, Лавровий лист, Лимонний сік, Морква, Оливкова олія, Сіль, Сочевиця, Цибуля, Часник
Кухня: Англійська кухня
Складові:
- зелена сочевиця – 500 гр;
- куряче філе – 200 гр;
- вода (для бульйону) – 700 мл;
- спеції та сіль для бульйону (лавровий лист, духмяний перець горошок);
- біле сухе вино – 50 мл;
- червоний гострий перець – ¼ шт.;
- червоний солодкий перець – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- цибуля шалот – 3 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- морська сіль – 5 гр;
- оливкова олія (EV) 2,5 ст. ложки;
- свіжовичавлений лимонний сік – 1 ст. ложка;
- листя петрушки – 1 пучок.
Як приготувати салат з сочевиці і курки
Куряче філе зливаємо холодною водою, додаємо зазначені спеції та варимо до готовності. Відварне м’ясо виймаємо з бульйону та нарізаємо шматочками. 300 мл бульйону відливаємо для подальшого використання та відставляємо разом з м’ясом в сторону.
Переходимо до овочів. Нарізаємо цибулю шалот і смажимо до прозорості на сковороді.
Шаткуємо соломкою моркву, нарізаємо брусочками перець (і гострий, і солодкий).
По черзі додаємо підготовлені овочі на сковороду до цибулі. Наприкінці смаження доливаємо порцію вина та перемішуємо компоненти. Деякий час тушкуємо овочі, щоб вони обмінялися між собою ароматами.
Після цього, доливаємо приготовлений курячий бульйон та додаємо на сковороду промиту сочевицю. На повільному вогні тушкуємо вміст сковороди до повної готовності сочевиці. Перед самим зняттям з вогню страву солимо. Якщо зробити це раніше, то зерна сочевиці стануть жорсткими та будуть довше готуватися.
В цей час підготуємо зелень – не надто дрібно наріжемо листя петрушки.
До готової сочевиці додаємо половину зелені та вичавлений через прес зубчик часнику. Перемішуємо овочеву масу.
До сочевиці з овочами додаємо шматочки курятини, перемішуємо та викладаємо в салатник. Прикрашаємо залишками зелені. Теплий салат перед подачею до столу поливаємо соком лимона та оливковою олією.
На цьому наш теплий салат із сочевиці з овочами та куркою готовий до вживання. Куштуйте скоріше, поки страва тепла!
Сочевиця з куркою і овочами – відео-рецепти
Пропонуємо розглянути і інші варіанти приготування страв із сочевиці.
Це сочевиця з куркою і овочами в індійському стилі.
Може вас зацікавить і такий варіант приготування страви.
Останній відео-рецепт, який хочу тут запропонувати, без куриці. Це корисний та смачний сочевичний салат з овочами.
Готуйте з просто та з натхненням різні страви із сочевиці.