Сочевиця з куркою і овочами – смачний теплий салат із сочевиці зеленої

Серед безлічі рецептів незвичайних страв відомого англійського кухаря Джеймі Олівера я відкрила для себе і салат із сочевиці. Не зволікаючи відправилась до магазину по необхідні продукти. І ось вже на моїй кухні кипить робота, а вся родина в очікуванні нової страви. Сьогодні у нас сочевиця з куркою і овочами чи то смачний курячий теплий салат із сочевиці зеленої. На підготовку та приготування страви я витратила близько 1,5 годин, а в результаті отримала ароматну та вельми смачну страву. Він підійде до рибних та м’ясних закусок, до того ж, подавати його можна навіть в холодному вигляді. Як на мене, охолодженим салат смакує не гірше гарячого варіанту. Як завжди, весь процес приготування нової страви я покроково відзняла на фото, які допоможуть вам самостійно приготувати цей смачний та корисний салат з сочевицею на власній кухні.

Складові:

  • зелена сочевиця – 500 гр;
  • куряче філе – 200 гр;
  • вода (для бульйону) – 700 мл;
  • спеції та сіль для бульйону (лавровий лист, духмяний перець горошок);
  • біле сухе вино – 50 мл;
  • червоний гострий перець – ¼ шт.;
  • червоний солодкий перець – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля шалот – 3 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • морська сіль – 5 гр;
  • оливкова олія (EV) 2,5 ст. ложки;
  • свіжовичавлений лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • листя петрушки – 1 пучок.

Як приготувати салат з сочевиці і курки

Куряче філе зливаємо холодною водою, додаємо зазначені спеції та варимо до готовності. Відварне м’ясо виймаємо з бульйону та нарізаємо шматочками. 300 мл бульйону відливаємо для подальшого використання та відставляємо разом з м’ясом в сторону.

Переходимо до овочів. Нарізаємо цибулю шалот і смажимо до прозорості на сковороді.

Шаткуємо соломкою моркву, нарізаємо брусочками перець (і гострий, і солодкий).

По черзі додаємо підготовлені овочі на сковороду до цибулі. Наприкінці смаження доливаємо порцію вина та перемішуємо компоненти. Деякий час тушкуємо овочі, щоб вони обмінялися між собою ароматами.

Теплий салат з сочевиці з куркою і овочами

Після цього, доливаємо приготовлений курячий бульйон та додаємо на сковороду промиту сочевицю. На повільному вогні тушкуємо вміст сковороди до повної готовності сочевиці. Перед самим зняттям з вогню страву солимо. Якщо зробити це раніше, то зерна сочевиці стануть жорсткими та будуть довше готуватися.

Теплий салат з сочевиці з куркою і овочами

В цей час підготуємо зелень – не надто дрібно наріжемо листя петрушки.

До готової сочевиці додаємо половину зелені та вичавлений через прес зубчик часнику. Перемішуємо овочеву масу.

До сочевиці з овочами додаємо шматочки курятини, перемішуємо та викладаємо в салатник. Прикрашаємо залишками зелені. Теплий салат перед подачею до столу поливаємо соком лимона та оливковою олією.

На цьому наш теплий салат із сочевиці з овочами та куркою готовий до вживання. Куштуйте скоріше, поки страва тепла!

Теплий салат з сочевиці з куркою і овочами

Сочевиця з куркою і овочами – відео-рецепти

Пропонуємо розглянути і інші варіанти приготування страв із сочевиці.

Це сочевиця з куркою і овочами в індійському стилі.

Може вас зацікавить і такий варіант приготування страви.

Останній відео-рецепт, який хочу тут запропонувати, без куриці. Це корисний та смачний сочевичний салат з овочами.

Готуйте з просто та з натхненням різні страви із сочевиці.