Запропонований сьогодні смачний домашній торт, що зветься у народі сметанник, приготувати в домашніх умовах просто. Не знаю, чи є цей рецепт класичний, але істинно сметанним точно є. Підтвердженням цьому є навіть той факт, який видно навіть із назви – сметанний торт з маковим кремом із сметани. Адже популярний кисломолочний інгредієнт міститься як в тісті, так і в кремі. Такий домашній десерт гарний ще й тим, що не потребує великих витрат часу. Його приготування легко зможе опанувати навіть недосвідчена господиня-початківець.
Щоб приготувати цей смачний маковий торт на сметані потрібно необхідні продукти відразу розділити на порції для приготування різних коржів – шоколадного з какао та білого.
Для коржів потрібно приготувати такі продукти:
- 2 порції по 200 гр сметани;
- 2 порції маргарину по 100 гр;
- 2 порції соди по ½ ч. ложки;
- 2 порції борошна по 2-2,5 склянки;
- 2 порції по півсклянки цукру;
- 2 ст. ложки какао
Для крему приготувати:
- сметани 400 гр;
- цукру 150 гр;
- маку 25 м
Зміст
Як приготувати сметанний торт з маковим кремом
Коржі на сметані
- Відразу візьміть дві миски, щоб в кожній з них замісити тісто різного кольору. В одній замішуємо біле тісто, а в іншій – шоколадне.
- У кожну миску відмірюють по одній порції борошна, соди і цукру. Ці продукти добре перемішуємо рукою.
- Додаємо по 1 порції маргарину м’якої консистенції і в кожній мисці перетираємо руками маргарин і суху суміш продуктів.
- В одну миску додаємо все какао і знову добре перемішуємо.
- Потім, в кожну миску додаємо по одній порції сметани і окремо замішуємо не дуже круте м’яке тісто.
- Кожне тісто ділимо навпіл. Вийде 2 шматки білого і 2 шматки шоколадного тіста.
- Включаємо тим часом духовку і розігріваємо її до 200 градусів.
- Кожен шматок готового тіста розкочуємо виходячи з бажаного розміру майбутнього торта, але не дуже тонко, щоб зручно було перенести шар тіста на деко.
- Духовка встигає розігрітися в поки ви розкатаєте перший корж. Відправляєте його в розігріту духовку і швидко розкатуєте наступний шматок тіста. За цей час перший корж спечеться. Діставайте його з духовки і відправляйте туди розкатаний другий корж. Так само робимо з кожним наступним коржем. Дуже швидко все сметанні коржі для торта будуть готові.
Сметанний крем з маком
Щоб приготувати цей маковий крем, досить просто збити сметану з цукром та попередньо промитим маком.
Як прикрасити сметанник з маковим кремом
- Поки готуємо крем – коржі охолонуть, приступаємо до промазуванням торта кремом.
- Верхній корж можна теж просто змастити основним кремом і додатково не прикрашати. Макові зерна в білому кремі самі по собі прикрашають десерт.
- Но можна і не змащувати кремом верх торта. У цьому випадку треба полити його білою маковою глазур’ю. Для її приготування решту крему проваріть на слабкому вогні доти, поки вона не почне згущуватись. Злегка остудіть і вилийте на торт.
- Надішліть готовий маковий сметанник в холодильник на цілу ніч. Так він краще просочиться.
М’який та смачний сметанний торт з маком і ваші старання, безсумнівно, будуть оцінені. Сміливо пригощайте своїх гостей та домашніх.
Відео-рецепт надає можливість спекти в домашніх умовах маковий торт на сметані, який є протилежністю попередньому. Мак теперь у тісті. а прикрашає десерт чисто білий желейний крем зі сметани.