Я дуже люблю любу рибу в будь-якому вигляді та протягом всього життя готую різні варіанти рибних страв та експериментую зі смаками. На днях готувала для своєї родини цікавий варіант такої рибної страви. Це був смажений хек в клярі з кунжутом на сковороді. Поєднання складових дуже порадувало, всі були задоволені новим смаком давно знайомої страви. Викладаю для бажаючих перевірений рецепт з покроково зробленими фото смаженої пісної гарячої закуски. Зазначу, що смажений хек в клярі з кунжутом за цим рецептом виходить соковитий і смачний.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Кунжут, Рослинна олія, Сіль морська, Спеції, Хек, Яйце
Отже, нам потрібні:
- люба риба (у мене хек) – 1 штука;
- кунжут – 25 грам;
- яйце куряче – 1 штука;
- сіль (морська) – 1 ч. ложка;
- спеції (коріандр, перець чорний мелений) – за смаком;
- борошно пшеничне – 1-2 ст. ложки;
- олія рослинна (краще оливкова) – 2 ст. ложки.
Зміст
Як смажити хека на сковороді в клярі з кунжутом
Як підготувати рибу для смаження
Розморожену рибу вимити, відрізати плавники, хвіст та голову, якщо вона є. Я купую заморожений хек, тому попередньо розморожую його в холодній воді або в холодильнику. Останнє довше за часом, але краще обирати цей варіант, якщо у вас є на це час. Перевірити відсутність луски та промити тушки під водою.
Нарізаємо рибу на шматочки розміром, близько 1-1,5 см в ширину.
Всі отримані шматочки розкладаємо на кухонній дошці. Посипаємо обраними для страви спеціями та солимо за своїм смаком. При цьому враховуйте те, що кунжутний кляр теж буде солений.
Кляр з кунжутом для смаження риби
У глибокій мисці змішати кунжут, яйця, сіль і спеції (коріандр і перець чорний мелений). Збити трохи вилочкою або віночком. Коли рідка суміш стане однорідною, яєчний кляр з кунжутом готовий до смаження.
Як смажити хека в клярі з кунжутом на сковороді
Кожен підготовлений шматочок риби занурюємо до яєчно-кунжутної суміші, після чого – у борошно, а потім – знову до яєчної суміші.
Сковороду з налитою рослинною олією без запаху відправляємо на вогонь. Я люблю смажити шматочки хека на оливковій олії, але, зрозуміло, що підійде будь-яка, наприклад, соняшникова. Викладаємо рибу в клярі на сковороду.
Обсмажуємо до гарної румяности кожного шматочка з обох боків. Зауважу, що смажити рибу потрібно на не сильному вогню. Так і кунжутний кляр на яйцях не підгорить, і рибне філе добре просмажиться. Але, при цьому, вогонь не має бути і сильно слабким, бо в такому випадку, смажена риба може вийти доволі м’якою та занадто жирною.
Готовий смажений хек в клярі викладається на паперовий рушник, що дозволить позбутися зайвої олії.
Поєднання в цій пісній страві зазначених в інгредієнтах продуктів утворюють в процесі приготування смачний букет. Рум’яна скоринка, біле ароматне м’ясо риби та зернятка кунжуту – подарують всім хто скуштує справжню гастрономічну насолоду.
Приготовлена за цим рецептом смажена риба в клярі підійде як для святкового столу, так і для повсякденного прийому їжі.
Відео-рецепти – смажений хек в клярі
Зібрані тут відео-поради демонструють різні варіанти приготування яєчного кляру для риби. Кожний із запропонованих способів смаження відрізняється від описаного вище.
Перший відео-рецепт пропонує смажити шматочки хека без шкірки. Як правильно почистити і підготувати рибу, та подальший процес приготування детально розкаже автор.
Цей відео-рецепт кляра найбільш простий, бо і яйця і мука тут поєднані. Таке рідке тісто утворює дуже смачну хрустку скоринку. Якщо додасте до нього разом з мукою зернятка кунжута, то отримаєте смачний кляр з кунжутом. 🙂
Експериментуйте на кухні, готуйте з любов’ю і смачних вам пісних страв з риби!