Літо – пора свіжих овочів та фруктів. Серед них я хочу виділити кабачок. З цього зеленого красеня можна приготувати безліч цікавих страв та закусок. Але сьогодні у нас будуть смажені кабачки з часниковим соусом. Смачно неймовірно! Дуже поживно! І, звичайно ж, швидко та просто. Під час смаження кабачків олія на сковороді починає досить сильно стріляти. Проте, я розповім як впоратися з цією маленькою незручністю. А мій детальний фоторецепт буде супроводжувати вас від початку приготування до його кінця.
Інгредієнти: Кабачки, Кріп, Майонез, Сіль, Соняшникова олія, Часник
Що нам знадобиться:
- кабачки;
- сіль;
- часник;
- майонез;
- свіжий кріп;
- соняшникова олія.
Для початку приготуємо часниковий соус, додавши до звичайного майонезу без добавок, подрібнені кріп та часник.
Перемішуємо (можна за допомогою блендера) усі складові й відкладаємо, щоб наш соус добре настоявся і просочився ароматом часнику та зелені.
Як приготувати смажені кабачки
Кабачки миємо, нарізаємо кружечками й додаємо трохи солі.
Приблизно за 15-20 хвилин кабачки пустять сік, який обов’язково потрібно злити, а самі кабачки просушити за допомогою паперового рушника чи серветки. Завдяки цьому ви уникнете “олійного обстрілу” під час смаження.
Смажимо кабачки на розігрітій рослинній олії з обох боків.
Готові кабачки викладаємо на деко чи велику тарілку й намазуємо нашим часниковим майонезом, який за час приготування кабачків став дуже запашним.
Хочу зазначити, що готові кабачки також пускають сік. Тому, щоб не забруднити стіл або скатертину, краще викласти їх на трохи більшу та глибшу тарілку.