Смажені кабачки: з часником, майонезом і кропом

Літо – пора свіжих овочів та фруктів.  Серед них я хочу виділити кабачок.  З цього зеленого красеня можна приготувати безліч цікавих страв та закусок.  Але сьогодні у нас будуть смажені кабачки з часниковим соусом.  Смачно неймовірно!  Дуже поживно! І, звичайно ж, швидко та просто. Під час смаження кабачків олія на сковороді починає досить сильно стріляти.  Проте, я розповім як впоратися з цією маленькою незручністю.  А мій детальний фоторецепт буде супроводжувати вас від початку приготування до його кінця.

Смажені кабачки: з часником, майонезом і кропом

Що нам знадобиться:

  • кабачки;
  • сіль;
  • часник;
  • майонез;
  • свіжий кріп;
  • соняшникова олія.

Для початку приготуємо часниковий соус, додавши до звичайного майонезу без добавок, подрібнені кріп та часник.

часниковий майонез

Перемішуємо (можна за допомогою блендера) усі складові й відкладаємо, щоб наш соус добре настоявся і просочився ароматом часнику та зелені.

Часниковий майонез з кропом

Як приготувати смажені кабачки

Кабачки миємо, нарізаємо кружечками й додаємо трохи солі.

Смажені кабачки: з часником, майонезом і кропом

Приблизно за 15-20 хвилин кабачки пустять сік, який обов’язково потрібно злити, а самі кабачки просушити за допомогою паперового рушника чи серветки.  Завдяки цьому ви уникнете “олійного обстрілу” під час смаження.

Смажені кабачки: з часником, майонезом і кропом

Смажимо кабачки на розігрітій рослинній олії з обох боків.

Смажені кабачки: з часником, майонезом і кропом

Готові кабачки викладаємо на деко чи велику тарілку й намазуємо нашим часниковим майонезом, який за час приготування кабачків став дуже запашним.

Смажені кабачки: з часником, майонезом і кропом

Хочу зазначити, що готові кабачки також пускають сік.  Тому, щоб не забруднити стіл або скатертину, краще викласти їх на трохи більшу та глибшу тарілку.