Смажені деруни і філе лосося у вершковому соусі

Всі знають про користь страв з червоної риби. Пропоную сьогодні приготувати неймовірно смачний смажений лосось і картопляні деруни під вершковому соусом. Таке незвичне поєднання компонентів в одній страві, без сумніву, сподобається Вашим рідним. Приготування просте та займає всього одну годину. Користуючись моїм нескладним рецептом з покроковими фото та детально дотримуючись усіх рекомендацій, Ви швидко приготуєте чудову ситну страву для всієї сім’ї або романтичну вечерю.

Нам знадобиться:

  • середня картопля – 5 шт.;
  • борошно – 30 гр.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • шпинат – 20 гр;
  • маринований огірок – 1 шт.;
  • натуральний йогурт – 200 мл;
  • вершковий сир “Хохланд” – 50 гр.;
  • перець чорний – за смаком;
  • орегано – 1 ч. л.;
  • олія (для смаження) – 50 мл;
  • лосось (філе) – 600 гр.

Як швидко приготувати вечерю

Спочатку будемо готувати картопляні деруни. Заздалегідь почищену картоплю натираємо на великій тертці, у миску додаємо просіяне борошно, солимо та ретельно перемішуємо. Дрібно шаткуємо трохи зелені, додаємо до картопляної суміші, знову перемішуємо.

Смажені деруни і філе лосося у вершковому соусі

Далі все елементарно. На розігріту сковорідку з олією ложкою викладаємо замішане тісто та обсмажуємо з обох сторін до утворення золотавої скориночки. Виходять гарні та апетитні деруни, як на фото.

Смажені деруни і філе лосося у вершковому соусі

Тепер приготуємо вершковий соус. Спочатку якомога дрібніше нарізаємо зелень. Маринований огірок натираємо на великій тертці або кришимо дрібними кубиками. Змішуємо йогурт з вершковим сиром міксером (вмикаємо малу швидкість, використовуємо лопаті для тіста) до однорідної маси, додаємо зелень і огірок, перчимо та солимо соус до смаку, кладемо орегано, все перемішуємо.

Смажені деруни і філе лосося у вершковому соусі

Лосось швидко смажиться, тому готувати його будемо тільки тоді, коли будуть готові картопляні деруни та пікантний вершковий соус.

Філе лосося нарізаємо на порційні шматки, трохи присолюємо та смажимо не більше двох хвилин кожну сторону риби.

Смажені деруни і філе лосося у вершковому соусі

Викладаємо на порційні тарілки спершу деруни з картоплі, на них — смажене філе лосося, зверху наливаємо вершковий соус. Страва готова, гукаємо рідних до столу.

Лосось смажений і деруни з сирним соусом

Ось так легко та швидко можна приготувати смачну та вишукану вечерю. Готуйте та їжте із задоволенням!