Смажені баклажани з помідорами і яйцем на сковороді – швидко та смачно

«Синенькі» можна готувати по різному, я ж хочу запропонувати свій улюблений дуже смачний та дуже простий варіант. Саме за простоту, швидкість приготування та мінімум необхідних продуктів мені подобається цей поживний омлет зі смаженими баклажанами, томатами та цибулею. Цю яскраву, корисну та ситну страву можна вживати і як швидкий перекус, і як повноцінну другу страву. Із задоволенням розкажу як готувати смажені баклажани з помідорами і яйцем на сковороді. Подробиці приготування цієї смачної літньої страви демонструє покроково оформлений фото-рецепт.

Необхідні продукти:

  • 1 баклажан;
  • 1 помідор;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 2 курячих яйця;
  • 40 мл рослинної олії;
  • сіль та чорний мелений перець;
  • будь-яка свіжа зелень.

Як приготувати баклажани з томатами і яйцем

Баклажан середнього розміру промиваю водою та насухо протираю рушником. Нарізаю овоч кільцями завтовшки близько 5 мм. Я готую синенькі прямо зі шкіркою, але, при бажанні, ви можете очистити його від шкірки.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Цибулю звільняємо від лушпиння та нарізаємо тонкими кільцями.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Пружний спілий томат (попередньо вимитий), також, нарізаємо аналогічно іншим компонентам страви – кружальцями.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

На сковороді гарненько прогріваємо рослинну олію для смаження. Першими на сковороду викладаємо баклажани. Приправляємо овоч сіллю та перчиком.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Смажимо кільця баклажана до золотистого рум’янцю.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Перевертаємо синенькі на інший бік та викладаємо в сковороду шматочки помідорів.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Через пару хвилин до овочів відправляємо нарізку цибулю. Накриваємо сковороду кришкою та тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

В цей час в глибоку миску вбиваємо парочку яєць. Додаємо сіль та чорний перчик за смаком.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Злегка збиваємо яйця виделкою.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Підготовленою яєчною масою заливаємо овочі на сковороді.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Посипаємо овочевий омлет рубаною зеленню.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Сковороду знову накриваємо кришкою та смажимо до бажаної готовності яєць.

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

На цьому омлет з баклажанами та томатами готовий, саме час подавати на стіл! Смакуйте на здоров’я!

Смажені баклажани з помідорами і яйцем

Найкраще смакує страва в гарячому вигляді, однак навіть холодний овочевий омлет швидко зникає з тарілок.

Закуска із баклажанів – відео-рецепти

Про те, як ще можна приготувати смажені баклажани з помідорами – смачно, цікаво та оригінально дізнайтесь із відео.