«Синенькі» можна готувати по різному, я ж хочу запропонувати свій улюблений дуже смачний та дуже простий варіант. Саме за простоту, швидкість приготування та мінімум необхідних продуктів мені подобається цей поживний омлет зі смаженими баклажанами, томатами та цибулею. Цю яскраву, корисну та ситну страву можна вживати і як швидкий перекус, і як повноцінну другу страву. Із задоволенням розкажу як готувати смажені баклажани з помідорами і яйцем на сковороді. Подробиці приготування цієї смачної літньої страви демонструє покроково оформлений фото-рецепт.
Інгредієнти: Баклажани, Зелень, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Помідор, Сіль, Цибуля ріпчаста, Яйце
Необхідні продукти:
- 1 баклажан;
- 1 помідор;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 2 курячих яйця;
- 40 мл рослинної олії;
- сіль та чорний мелений перець;
- будь-яка свіжа зелень.
Як приготувати баклажани з томатами і яйцем
Баклажан середнього розміру промиваю водою та насухо протираю рушником. Нарізаю овоч кільцями завтовшки близько 5 мм. Я готую синенькі прямо зі шкіркою, але, при бажанні, ви можете очистити його від шкірки.
Цибулю звільняємо від лушпиння та нарізаємо тонкими кільцями.
Пружний спілий томат (попередньо вимитий), також, нарізаємо аналогічно іншим компонентам страви – кружальцями.
На сковороді гарненько прогріваємо рослинну олію для смаження. Першими на сковороду викладаємо баклажани. Приправляємо овоч сіллю та перчиком.
Смажимо кільця баклажана до золотистого рум’янцю.
Перевертаємо синенькі на інший бік та викладаємо в сковороду шматочки помідорів.
Через пару хвилин до овочів відправляємо нарізку цибулю. Накриваємо сковороду кришкою та тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні.
В цей час в глибоку миску вбиваємо парочку яєць. Додаємо сіль та чорний перчик за смаком.
Злегка збиваємо яйця виделкою.
Підготовленою яєчною масою заливаємо овочі на сковороді.
Посипаємо овочевий омлет рубаною зеленню.
Сковороду знову накриваємо кришкою та смажимо до бажаної готовності яєць.
На цьому омлет з баклажанами та томатами готовий, саме час подавати на стіл! Смакуйте на здоров’я!
Найкраще смакує страва в гарячому вигляді, однак навіть холодний овочевий омлет швидко зникає з тарілок.
Закуска із баклажанів – відео-рецепти
Про те, як ще можна приготувати смажені баклажани з помідорами – смачно, цікаво та оригінально дізнайтесь із відео.