Смажена спаржева квасоля з часником і панірувальними сухарями

Ця стаття пропонує ознайомитись із простим рецептом приготування смачної страви зі стручкової квасолі. Покроковий рецепт із фотографіями допоможе, без зайвих труднощів, справитися із незвичайною ароматною та смачною овочевою стравою. Смажену спаржеву квасолю, за цим способом, слід готувати з часником і панірувальними сухарями на вершковому маслі. Готова страва має дуже апетитний вигляд і приємну хрусткість.

Складники:

Смажена спаржева квасоля з часником

  • 500 грамів спаржевої квасолі;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 70 грамів панірувальних сухарів;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 ч. л. солі.

Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді

Найлегше позбутися бруду зі стручкової квасолі, зазвичай це ґрунт, замочивши її в глибокій посудині в теплій воді на 5-10 хвилин.

За цей час можна зайнятися підготовкою часнику. Кожен його зубчик потрібно почистити та нарізати на дрібні кубики.

Смажена спаржева квасоля з часником

Потім, необхідно старанно відмити руками кожен стручок квасолі.

Смажена спаржева квасоля з часником

Після цього, гострим ножем необхідно відрізати зі стручків кінчики з обох боків.

Смажена спаржева квасоля з часником

Для того щоб швидше справитися з цим процесом, можна скласти декілька однакових по довжині стручків, розмістити їх на обробній дошці й відрізати кінчики відразу ж у декількох.

Тепер, слід нарізати квасолю на шматки. Довгі стручки потрібно розділити на три частини, а коротші на дві половинки.

Смажена спаржева квасоля з часником

Нарізану спаржеву квасолю необхідно вкинути варитися на 2-3 хвилини у киплячу підсолену воду. Якщо квасолю переварити, то вона, в результаті, не буде хрусткою.

Доки готуються квасолеві стручки, слід розтопити на сковорідці вершкове масло.

Смажена спаржева квасоля з часником

Потім, вийнявши спаржеву квасолю з кип’ятку, з допомогою шумівки, її потрібно відправити смажитися на гарячому маслі.

Смажена спаржева квасоля з часником

До квасолі слід додати часник і смажити ці складники протягом 2 хвилин на максимальному вогні.

Смажена спаржева квасоля з часником

Потім, до них необхідно всипати панірувальні сухарі, рівномірно розподіляючи по всій поверхні сковороди, інакше утворяться грудки.

Разом із сухарями стручкова квасоля повинна смажитися ще 2 хвилини на середньому вогні. Вміст сковорідки необхідно час від часу помішувати.

Смажена спаржева квасоля з часником

Після цього, ароматну й хрустку смажену спаржеву квасолю можна куштувати.

Смажена спаржева квасоля з часником

Вона добре смакує як самостійна страва або як гарнір до м’ясних або рибних страв.