Ця стаття пропонує ознайомитись із простим рецептом приготування смачної страви зі стручкової квасолі. Покроковий рецепт із фотографіями допоможе, без зайвих труднощів, справитися із незвичайною ароматною та смачною овочевою стравою. Смажену спаржеву квасолю, за цим способом, слід готувати з часником і панірувальними сухарями на вершковому маслі. Готова страва має дуже апетитний вигляд і приємну хрусткість.
Інгредієнти: Вершкове масло, Квасоля стручкова, Панірувальні сухарі, Сіль, Часник
Складники:
- 500 грамів спаржевої квасолі;
- 100 грамів вершкового масла;
- 70 грамів панірувальних сухарів;
- 2-3 зубчики часнику;
- 2 ч. л. солі.
Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді
Найлегше позбутися бруду зі стручкової квасолі, зазвичай це ґрунт, замочивши її в глибокій посудині в теплій воді на 5-10 хвилин.
За цей час можна зайнятися підготовкою часнику. Кожен його зубчик потрібно почистити та нарізати на дрібні кубики.
Потім, необхідно старанно відмити руками кожен стручок квасолі.
Після цього, гострим ножем необхідно відрізати зі стручків кінчики з обох боків.
Для того щоб швидше справитися з цим процесом, можна скласти декілька однакових по довжині стручків, розмістити їх на обробній дошці й відрізати кінчики відразу ж у декількох.
Тепер, слід нарізати квасолю на шматки. Довгі стручки потрібно розділити на три частини, а коротші на дві половинки.
Нарізану спаржеву квасолю необхідно вкинути варитися на 2-3 хвилини у киплячу підсолену воду. Якщо квасолю переварити, то вона, в результаті, не буде хрусткою.
Доки готуються квасолеві стручки, слід розтопити на сковорідці вершкове масло.
Потім, вийнявши спаржеву квасолю з кип’ятку, з допомогою шумівки, її потрібно відправити смажитися на гарячому маслі.
До квасолі слід додати часник і смажити ці складники протягом 2 хвилин на максимальному вогні.
Потім, до них необхідно всипати панірувальні сухарі, рівномірно розподіляючи по всій поверхні сковороди, інакше утворяться грудки.
Разом із сухарями стручкова квасоля повинна смажитися ще 2 хвилини на середньому вогні. Вміст сковорідки необхідно час від часу помішувати.
Після цього, ароматну й хрустку смажену спаржеву квасолю можна куштувати.
Вона добре смакує як самостійна страва або як гарнір до м’ясних або рибних страв.