Який гарнір, на вашу думку, є, практично, в кожній родині самим затребуваним? Впевнена, що багато хто з вас погодяться, що картопляний. Цей популярний коренеплід піддається смаженню і тушкуванню, варінню і запіканню в духовій шафі. Сьогодні в нашому меню з’явиться незвичайна, але дуже смачна смажена картопля з сиром на сковороді. Як правильно посмажити картоплю і доповнити смак страви твердим сиром і свіжою зеленню демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото. Виходить одночасно не тільки дуже смачно але, до того ж, ще й ситно, незвично і бюджетно.
Інгредієнти: Зелень, Картопля, Рослинна олія, Сир, Сіль, Цибуля ріпчаста
Складові:
- картопля (середні бульби) – від 3-х шт.;
- олія (підійде оливкова або соняшникова) – 30 мл;
- цибуля-ріпка – 1 шт.;
- сіль і відповідні спеції – на свій смак;
- твердий сир – 100 гр;
- будь-яка зелень – за смаком.
Як приготувати смажену картоплю з сиром
Приготування починаємо з того, що відбираємо незіпсовані і неушкоджені плоди картоплі. Промиваємо їх і зручним способом (ножиком або ж овочечисткою) очищуємо.
Очищену картоплю слід подрібнити. Нарізаємо бульби в формі невеликих брусків, як для картоплі-фрі.
Вливаємо на сковороду відповідну рослинну олію. Як тільки вона прогріється оптимально, викладаємо картопляну нарізку. Кришкою не накривати, просто починаємо процес смаження.
У процесі смаження періодично перемішуємо вміст сковорідки. Хвилин через 15 після початку смаження додаємо ще й цибульку. Нарізаємо її довільно, орієнтуючись на свій смак.
Зменшивши вогонь під сковорідкою, майже, до мінімальної величини, не забуваючи акуратно перемішувати, томимо страву до повної готовності картоплі. Брусочки повинні стати красивого золотистого кольору. Присипаємо вже готову смажену картоплю сіллю і бажаними спеціями. В останній раз акуратно перемішуємо лопаткою або ложкою.
Якщо готували страву на порційній сковороді, то в кінці смаження можемо відразу присипати картоплю тертим твердим сиром і посіченою зеленню. В цьому випадку смажена картопля з сиром може бути подана їдокам прямо на сковороді.
Але, краще, все ж, перекласти незвичайний і смачний картопляний гарнір на тарілку і вже після цього додати сир і зелень.
Смажена картопля з сиром подається на стіл гарячою. Потрібно що б сир мав можливість розтанути і покрити собою картопляні брусочки. Приємного всім перекусу!
А це дуже ароматна та смачна картопля з сиром по-італійськи – з хрусткою скоринкою ззовні та ніжна всередині.